Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

CKM: Održano boemsko veče puno emocija u čast Marka Novakovića

Velika sala KIC-a Budo Tomović je bila mala da primi sve građane koji su došli da prisustvuju događaju

Boemsko veče koje je naša organizacija u saradnji sa crnogorskim muzičkim umjetnicima upriličila u čast Marka Novakovića je bilo puno emocija. Velika sala KIC-a Budo Tomović je bila mala da primi sve građane koji su došli da prisustvuju događaju, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).

”Ovu priliku koristimo da se izvinimo svima koji sinoć nijesu bili u prilici da prisustvuju događaju u čast jednog od najvećih crnogorskih novinara svih vremena Marka Novakovića. Kroz scenario i program smo evocirali uspomene na Marka i njegov rad što je kod publike izazvalo veliku emociju. Učesnici programa su u pratnji orkestra Dejana Ilića izvodili Markove omiljene boemske pjesme čiji je odabir vršio njegov prijatelj Zdravko Đuranović.
Posthumne plakete Markovoj porodici koje su primili sin Luka i šćerka Simona su urućili Crnogorska kulturna mreža, Mužički umjetnici Crne Gore, Oki Air brod kasting i Lutrija Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Markov sin Luka Novaković, kako se ističe, se zahvalio svim prisutnim građanima kao i našoj organizaciji što smo upriličili veće u čast njegovog oca. Predstavnik Oki Air brod kastinga Orhan Hodžić je kazao da t udruženje novinara Crne Gore treba da ustanovi nagradu koja će nositi Markovo ime.

Obraćajući se prisutnima predstavnik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je kazao da je Marka i našu organizaciju spoila ljubav prema Crnoj Gori. On je kazao da smo imali privilegiju da sarađujemo sa Markom, i da će istorija crnogorskog novinarstva njegovo ime upisati zlatnim slovima.

Damjanović je izrazio očekivanje da će grad Podgorica, njen sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture u narednom periodu upriličiti događaj u Markovu čast. On je naglasio da se sa više poštovanja moramo odnositi prema našim velikanima i da nam ne mogu biti bliži Đorđe Balašević, regionalnii novinari I muzičari biti bliži od naših crnogorskih legendi Ksenije Cicvarić, Božidara Ivaniševića, Ljubomira Đurovića, Zorana Kalezića i mnogih drugih.

Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje svim partnerima, učesnicima programai građanima koji su prisustvovali događaju. Posebnu zahvalnost dugujemo porodici Marka Novakovića koja nam je ukazala čast da budemo organizatori ovog veoma važnog događaja.

Hvala Marku Novakoviću na doprinosu koji je dao radu i misiji naše organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve