Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

CKM: Da li je Dragan Koprivica više zadužio crnogorsku kulturu od Branke Šćepanović

Veoma je važno da, kako ističu, građani znaju da su tri člana žirija koja je protežirao PES zajedno sa članovima koji su izabrani zahvaljujući ZBCG na śednicu došao sa spremnom listom dobitnika, što se može vidjeti uvidom u glasanje.

Odluka članova žirija da Dragan Koprivica bude dobitnik Trinaestojulske nagrade za životno djelo ispred Branke Šćepanović je skandal i dokaz da je politika jača od bilo čijih rezultata rada, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže nakon objavljivanja imena dobitnika ovogodišnje Trinaestojulske nagrade.

”Članovi žirija su pod uticajem lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića koji je od četiri dobitnika nagrade protažirao tri, odkučivali, ne mjereći rezultate i doprinos, pa je tako  Dragan Koprivca ispred Branke Šćepanović dobije Trinaestojulsku nagradu za životno djelo. Uz uvažavanje kulturnog rada  Koprivice  inače istaknutog člana DNP-a, njegovi rezultati se ne mogu na bilo kojem kantaru uporediti sa doprinosom koji je Branka Šćepanović dala crnogorskoj kulturi”, navode u saopštenju.

Veoma je važno da, kako ističu, građani znaju da su tri člana žirija koja je protežirao PES zajedno sa članovima koji su izabrani zahvaljujući ZBCG na śednicu došao sa spremnom listom dobitnika, što se može vidjeti uvidom u glasanje.

”Da su se unaprijed znali dobitnici potvrđuje i činjenica da je žiri 26.06 usvoio listu kandidata, a za nepuna 24h uspio pročitati sve prijedloge, biografije kandidata i 27.06.2024.godine donio odluku o dobitnicima. Odluka žirija da Dragan Koprivica dobije nagradu ispred  Branke Šćepanović je težak šamar crnogorskoj kulturi i svemu što je Branka Šćepanović uradila za crnogorsku pjesmu. Nakon prošlogodišnje odluke kojim sva tri dobitnika Trinaestojulske nagrade nijesu ispunjavali formalne uslove da se nađu među kandidatima Ministarstvo kulture nastavlja sa praksom kršenja zakona u sprovođenju procedure za dodjelu ove nagrade”, stoji u saopštenju.

Preostaje nam da se nadamo da će doći vrijeme kada će članovi žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade svoj posao obavljati časno i pošteno, da neće padati pod uticaj političara kao što je ovog puta to bio slučaj sa pritiskom od strane Milana Kneževića.

Na kraju, Branka izvinite, hvala Vam za sve što ste uradili za crnogorsku kulturu i muziku, poručuju iz CKM.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pasima
28.06.2024-13:21 13:21

Nista cudno.
Branka Scepanovic,kao i njene pjesme pamtice se dovijeka,a Koprivica veoma brzo ide u zaborav.
Ova odluka zirija je krajnje SRAMNA!