Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

CGO: Usklađivanje zarada na FCJK plod pritiska javnosti, a ne svijesti Vlade o jednakom tretmanu

Javnost je, kako dodaju, ostala uskraćena za informaciju hoće li to uvećanje važiti od dana kada je i na UCG uvećana zarada

Iz Centra za građansko obrazovanje poručili su kako je ovonedjeljna odluka odlazeće Vlade o usklađivanju zarada zaposlenima na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa onima na Univerzitetu Crne Gore plod pritiska javnosti.

“A ne svijesti Ministarstva prosvjete da svi zapošljeni u visokom obrazovanju, koji se finansiraju iz Budžeta, moraju imati jednak tretman”, poručili su oni.

Javnost je, kako dodaju, ostala uskraćena za informaciju hoće li to uvećanje važiti od dana kada je i na UCG uvećana zarada.

“Tako bi se ispravila šteta prema zapošljenima na FCJK, a to iznos od 32.635 eura, obezbijeđen izmjenama Zakona o budžetu, precizno obuhvata”, naglasili su iz CGO.

Zato su se Ministarstvu prosvjete obratili za pojašnjenje, kako bi procijenili da li je Vlada potpuno kompenzirala štetu prema FCJK ili je, kako dodaju, izabrala da djeluje samo minimalno u pokušaju skidanja sa dnevnog reda ovog pitanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve