Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

CGO: UCG odbio inicijativu da materijal sa sjednica Upravnog odbora učini dostupnim

Objavljivanjem materijala uz dnevni red, prije početka sjednica, omogućilo bi se, kako ističu, kvalitetnije praćenje, ali i ostvario pun efekat otvaranja sjednica Upravnog odbora za javnost

Univerzitet Crne Gore je odbio inicijativu Centra za građansko obrazovanje da učini dostupnim materijal sa sjednica svog Upravnog odbora – saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Objavljivanjem materijala uz dnevni red, prije početka sjednica, omogućilo bi se, kako ističu, kvalitetnije praćenje, ali i ostvario pun efekat otvaranja sjednica Upravnog odbora za javnost.

– Posebno brine jednoglasnosti Upravnog odbora u odbijanju ove inicijative, ali i poruke sa sjednice na kojoj se raspravljalo o ovoj inicijativi, a koju su predstavnici Centra za građansko obrazovanje s pažnjom ispratili. Obrazloženje da se na ovaj način štite bilo čiji lični podaci nije opravdano – ističu iz ove NVO na Tviteru.

Druga tijela, čiji rad CGO prati, dodaju, omogućavaju pristup materijalu za sjednice prije njihovog početka.

– Jasno se da se sve to može i uz zaštitu privatnosti kada postoji opredjeljenje za punu transparentnosti rada, u skladu sa interesom javnosti da zna, a što nije slučaj sa Univerzitetom Crne Gore – zaključili su iz CGO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve