Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

CGO: Sudsku presudu sprovesti odmah, a odgovornost da dijele Raonić i Savjet RTCG

Iz CGO ukazuju da nezakonit izbor generalnog direktora odraz je ''ukupnog stanja u RTCG-u'' koje, po njihovim riječima, ''karakterišu brojne kontroverze a na koje je Savjet RTCG nedopustivo ćutao i saučestvovao u njima''

Centar za građansko obrazovanje (CGO) cijeni da su se pravosnažnom presudom o nezakonitom izboru Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG-a, na šta je CGO i ranije ukazivao, stekli uslovi za njegov momentalni odlazak sa te pozicije jer bi sve drugo predstavljalo grubo nepoštovanje sudske odluke, saopštila je ta nevladina organizacija.

Iz CGO navode materijalnu štetu po Budžet nastalu ovim “nezakonitim” izborom treba da snose solidarno Raonić i članovi Savjeta koji su ga glasali, i, kažu, “time napravili i reputacionu štetu. Tako bi se počela uvoditi odgovornost za nezakonite odluke i prevenirale ovakve negativne prakse u budućnosti”.

“Koliko je RTCG ogrezao u sprovođenju klijentelističko-interesne agende potvrđuje činjenica da se u centralnoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 nije mogla čuti niti jedna riječ o pravosnažnoj presudi i nezakonitom izboru gen. direktora te kuće, a što je suprotno i javnom interesu. Ovako kompromitovan postupak mora biti ponovljen od početka od strane novog Savjeta, posebno imajući u vidu da je pitanje ispunjenja uslova bilo javno tretirano u vrijeme donošenja odluke, odnosno da su članovi Savjeta sa punom sviješću, ali bez savjesti, nezakonito postupali”, naveli su iz CGO na Twitter-u.

Iz CGO ukazuju da nezakonit izbor generalnog direktora odraz je “ukupnog stanja u RTCG-u” koje, po njihovim riječima,  “karakterišu brojne kontroverze a na koje je Savjet RTCG nedopustivo ćutao i saučestvovao u njima”.

“Ovo potvrđuje i da Savjet moraju činiti ljudi od integriteta, a ne oni koji su rezultat trulih partijskih kompromisa”, poručuju iz CGO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve