Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Četvrti protest ”Ima nas” u ponedjeljak

Na dnevnom redu sjednice Skupštine u ponedjeljak su izmjene Zakona o predsjedniku, ali i izjašnjavanje o prijedlogu za izbor četvoro sudija Ustavnog suda koji je utvrdila parlamentarna većina bez dijaloga sa opozicijom

Sa ciljem što efikasnijeg suprotstavljanja izglasavanju izmjena Zakona o predsjedniku kojima se urušava ustavno-pravni poredak u državi, u ponedjeljak 12. decembra, će biti organizovan četvrti protest Ima nas, koji će ovoga puta najvjerovatnije izgledati drugačije, piše Pobjeda.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine u ponedjeljak su izmjene Zakona o predsjedniku, ali i izjašnjavanje o prijedlogu za izbor četvoro sudija Ustavnog suda koji je utvrdila parlamentarna većina bez dijaloga sa opozicijom.

Zahtjevi sa prethodna tri protesta su povlačenje Zakona o predsjedniku i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Sa prethodna tri protesta pokreta Ima nas, koji su okupili desetine hiljada građana, poručeno je da se država već dvije godine kontinuirano suočava sa namjernim pokušajima destabilizacije i malignim uticajima Rusije i Srbije, kako bi se Crna Gora dovela u poziciju nefunkcionalne države u cilju gubitka njene suverenosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve