Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

KRIMINALNA VLAST U SLUŽBI SVETOSAVLJA Cetinjski manastir upisan na Crkvu Srbije, Prijestonica nije ni informisana!

Uprava za katastar i državnu imovinu, područna jedinica Cetinje, postupajući po zahtjevu Mitropolije crnogorsko primorske donijela je rešenje, kojim se imovina Cetinjskog manastira vodi kao svojina Mitropolije Srpske pravoslavne crkve!

Teokratska vlast na čelu sa vjerskim fanatikom Zdravkom Krivokapićem pokazala je po ko zna koji put da su fukarluk i podle, zakulisne radnje uobičajen način njihovog subverzivnog djelovanja. O tome svjedoči i najnoviji skandal koji je vezan za crnogorsku svetinju – Cetinjski manastir.

Uprava za katastar i državnu imovinu, područna jedinica Cetinje, postupajući po zahtjevu Mitropolije crnogorsko primorske donijela je rešenje, kojim se imovina Cetinjskog manastira vodi kao svojina Mitropolije Srpske pravoslavne crkve.

Kako prenose neočetnički portali u CG, u obrazloženju rješenja, piše, da se MCP obratila ovom organu zahtjevom za ispravku rješenja, 13. oktobra 2021, te da je provjerom, utvrđeno da je došlo do greške prilikom kompjuterskog unosa, te se ovim rješenjem greške nastale 1996. godine, ispravljaju.

Ispostava srbijanske BIA-e, kodnog imena IN4S izvijestila o pljački državne imovine od strane kriminalne vlasti

VD direktor Uprave za katastar i imovinu Crne Gore Koča Đurišić, kazao je za ispostavu srbijanske BIA-e, takozvani ”portal” IN4S, da je rješenje donijeto po zakonu, na način, što je ispravljena greška iz 1996. godine, i da će u narednom periodu biti ispravljene sve uočene greške, po službenoj dužnosti bez obzira o kom subjektu prava je riječ. Pravo svojine je zagarantovano ustavom i međunarodnim konvencijama i ono se mora poštovati a zvanične evidencije koje vodi uprava za Katastar i državnu imoviinu moraju biti tačne, naglasio je Đurišić.

Kako Antena M nezvanično saznaje u Prijestonici o tome nemaju nikakvih saznanja.

Podsjetimo, agencija Mina je 16. septembra objavila da je cetinjska područna jedinica Uprave za katastar i državnu imovinu odbila zahtjev Mitropolije crnogorsko-primorske za brisanje Prijestonice iz lista nepokretnosti kao nosioca prava svojine nad Cetinjskim manastirom.

Kako su tada objavili, u rješenju, u koje je agencija Mina imala uvid, odbijen je kao neosnovan zahtjev za „ispravku pogrešno upisanog prava svojine“ nad više nepokretnosti, i da se na tim nepokretnostima kao vlasnik upiše Cetinjski manastir, odnosno MCP.

U opširnom obrazloženju se, između ostalog, navodilo da je utvrđeno da dostavljeni dokazi, u konkretnoj pravnoj stvari, ne predstavljaju valjan pravni osnov za ispravku upisanog prava svojine, upis ili promjenu izvršenog upisa na predmetnim nepokretnostima.

Vlada Crne Gore je, podsjetimo, bez održavanja sjednice, donijela zaključke, a na osnovu Informacije zaštitnice imovinsko-pravnih interesa Bojane Ćirović, u kojima nalaže Upravi za katastar i državnu imovinu da Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umjesto Prijestonice Cetinje kao nosioca prava svojine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Banja
17.10.2021-13:28 13:28

Lijepo su ovo zgotovili svi zajedno. Sada treba protest, Ako nas ima. Samo da nas tzv. partijski Lideri zaobidju u sirokom luku.

Tito
17.10.2021-13:32 13:32

Koca i njegov otac Vanja poklanjaju Nase Srbiji, a traze prava za svoju djedovinu koja im je vise puta placana. Sve ce doc na naplatu.

Adžić: Marionetska Vlada radi protiv Crne Gore, otuđenje Cetinjskog manastira im ne smije proći | Skala radio
17.10.2021-15:38 15:38

[…] Podsjetimo, Uprava za katastar i državnu imovinu, područna jedinica Cetinje, postupajući po zahtjevu Mitropolije crnogorsko primorske donijela je rešenje, kojim se imovina Cetinjskog manastira vodi kao svojina Mitropolije Srpske pravoslavne crkve! […]

BMX
17.10.2021-15:46 15:46

KRIVICNI ZAKONIK CRNE GORE
Cl 357
1. Ko na protivustavan nacin pokusa da dovede Crnu Goru u polozaj potcinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj drzavi, kaznice se zatvorom od tri do petnaest godina.

Krsto
17.10.2021-19:00 19:00

Đurišić se pokazao kao neznalica i najveci promasaj Vlade kada su imenovanja u pitanju. On krši sve zadate rokove, kao što je Unutrasnja organizacija i sistematizacija, ignorisanje zahtjeva lokalnih samouprava, nepostupanje po sudskim presudama, ignorisanje zahtjeva ministara, revizije poslovanja, nikakvi međuljudski odnosi, itd., zanemarujući sva propisana pravila i procedure, čime je odavno ušao u zonu krivične odgovornosti, neizvrsavajuci zadatke iz svog opisa i djelokruga, nanoseći tako značajnu štetu Upravi za katastar i drzavnu imovinu. Đurišić nanosi dodatnu stetu, koja se mora što prije sanirati koliko je moguce, hitnim razresenjem drzavne funkcije shodno načelima pravde i pravičnosti, po zakonu, po moralu,… Pročitaj više »

Milo Vujov
17.10.2021-22:18 22:18

Crnogorskom Drzavom pod OKUPATORSKOM Prevarantskoj vlasti srbijanskih DOSLJAKA POBJEGLICA Vlada Anarhija Haos Bezakonje Bezvlasce i Posebno Nasilje nad Crnogorcima jedinim AUTOHTONIM Narodom u Crnoj Gori se Sprovode Istitucionirane MEGA LAZI a MI se za ISTINU MORAMO BORITI na Ulici ili iz Sume,jer Njih LAZ ne Kosta Nista, Prepisali su Nase Otete Hramove Nasa Groblja, Nasu Kulturu i istoriju Uradili KULTUROCID na Nasoj Kulturi posebno na NASE HRAMOVE koji vecina ima sad Moravski stil,jos je ostalo da Nase Kuce i Domove Prepisu na Okupatorsku ilegalnu Sektu tzv.sPc. i Nasu Jedinu Domovinu Ukinu je i Pripoje srbiji,Sta Cekate Braco Crnogorci DIZITESE POTOMCI… Pročitaj više »