Prijestonica Cetinje smanjila je prošle godine dug za oko milion eura, navodi se u Izvještaju o radu gradonačelnika za 2018. godinu, koji će Skupština Prijestonice Cetinje razmatrati 17. aprila.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, prema preliminarnom izvještaju Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, na koji se poziva gradonačelnik, dug je smanjen na 23,6 miliona eura.

“Konačan iznos duga biće poznat nakon nalaza nezavisne revizorske kuće, koji se ubrzo očekuje”, ističe se u saopštenju.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog Odluke o kupovini dijela imovine gornjeg Oboda.

“Kupovina nekadašnjeg kompleksa gornjeg Oboda predviđena je Programom razvoja Prijestonice Cetinje za 2019. godinu, koji je usvojio Senat Prijestonice i potvrdila Skupština Prijestonice, a kasnije i Vlada. Cilj ovog projekta je stvaranje uslova za obavljanje privrednih djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta”, kazali su iz cetinjske uprave.

Prijestonica je, naglašavaju, jedina dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Oboda, za koju je ponudila dva i po miliona eura.

“Dio novca za kupovinu obezbijeđen je u kapitalnom budžetu Crne Gore za 2019. godinu, dok će ostatak biti planiran u kapitalnom budžetu za 2020-2021. godinu”, rekli su u Prijestonici.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve