Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje donio je zbog pogoršanja epidemiološke situacije na elektronskoj sjednici nove mjere kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Foto: Prijestonica Cetinje

Rukovodiocima sekretarijata, direkcija i službi Prijestonice Cetinje je naloženo da privremeno, počevši od 16. jula, organizuju rad od kuće i rotirajuća dežurstava, vodeći računa da se prilikom dežurstava u službenim prostorijama nalazi ograničen broj zaposlenih kako bi se poštovala fizička distanca.

“Od sjutra, 15. jula, obustavlja se privremeno rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, osim u Građanskom birou koji će primati zahtjeve građana radnim danima od 10 do 12 časova i isključivo u hitnim slučajevima. Građani se pozivaju da koriste servis e-uprave ‘Sistem 48’ za podnošenje zahtjeva i upita organima lokalne uprave. Građanima su na raspolaganju i kontakt telefoni i elektronske adrese organa uprave, koje su istaknute na internet stranici Prijestonice Cetinje. Odlučeno je i da se zatvore svi sporedni ulazi u zgradu Prijestonice Cetinje. Pristup strankama Osnovnom sudu biće omogućen na postojećem ulazu uz prisustvo redara koji će beskontaktnim toplomjerom mjeriti tjelesnu temperaturu svima koji pristupaju. Isti ulaz koristiće zaposleni u Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja i u Turističkoj organizaciji Prijestonice Cetinje, koji će organizovati rad shodno sopstvenim potrebama”, navodi se u saopštenju.

Privremeno se od 15. jula na sedam dana zatvara sala Sportskog centra Cetinje, kako bi taj objekat bio dezinfekovan. Komunalna policija, u skladu sa ovlašćenjima, pojačaće nadzor ugostiteljskih i drugih objekata i javnih površina, a u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje pojačaće kontrolu poštovanja mjere samoizolacije.

“Građanima se preporučuje da socijalne kontakte svedu na minimum i da poštuju mjere i preporuke NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Građani kojima je određena mjera samoizolacije i oni koji su testirani na novi koronavirus dužni su da ostanu doma i da ispoštuju preporuke epidemiologa Doma zdravlja Cetinje i Instituta za javno zdravlje. Svi koji sumnjaju da su inficirani koronavirusom ili su bili u kontaktu sa osobama za koje je zvanično potvrđeno da su oboljele, trebalo bi da pozovu Dom zdravlja ili Institut za javno zdravlje i slijede instrukcije ljekara. Te osobe bi trebalo i da se samoizoluju”, poručili su iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve