Pripadnicima islamske vjeroispovijesti i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i danas stižu čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

Foto: Arhiva

Predsjednik Opštine Bar i Skupštine opštine Bar Dušan Raičević i Mićo Orlandić čestitku su uputili glavnom imamu barskom Mujdinu Milaimiju i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Baru i Crnoj Gori.

Raičević je poručio da je zahvalan i da poštuje što su oni tokom mjeseca Ramazana prepoznali univerzalne vrijednosti – očuvanje zdravlja i života ljudi, odricanjem od radosti zajedničkih ramazanskih molitvi i okupljanja, koje su duboko utkane u bit islamske vjere u gradu pod Rumijom.

“Vjerujem da je iza nas period strijepnje i ozbiljnih izazova sa kojima se suočio čitav svijet i da je pred nama vrijeme sreće i blagostanja za sve naše porodice. Želim da Bajramske dane provedete u radosti u krugu najmilijih, i da jedni sa drugima zajedno gradimo mostove prijateljstva i uvažavanja. Još jednom Vam upućujem najsrdačnije čestitke, u nadi da ćemo nastaviti da baštinimo poštovanje različitosti, afirmišući multiekonfesionalne vrijednosti našeg grada”, naveo je Raičević.

Orlandić je kazao da će uvjeren da će ih veliki praznik Ramazanski bajram podstaći da svi zajedno budu bolji ljudi.

“Da više brinemo jedni o drugima, širimo slogu i mir i gradimo Crnu Goru, državu multikulture, tolerancije, suživota i građanskog prosperiteta”, dodao je Orlandić.

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti poželjela da taj veliki praznik provedu u dobrom zdravlju, miru i ljubavi sa porodicama, prijateljima i susjedima.

“Takođe, nek vam predstojeći dani Bajrama uz međusobno poštovanje i razumijevanje budu dodatno ispunjeni vjerom u istinske vrijednosti solidarnosti, dobrote i humanosti. U to ime želim vam srećan Bajram”, navela je Vučinović.

Predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković poručila je da se u teškim vremenima najsnažnije pokazuju ljudskost, sloga i solidarnost.

“Najveća je vrlina sačuvati snagu u vremenima iskušenja, a hrabrost staviti želje drugih ispred svojih. Neka nam svima Ramazanski bajram donese porodično jedinstvo i društvenu solidarnost. Danas nam je, više nego ikad, potrebno da jedni druge bodrimo mislima, a pomažemo djelima. Želim vam da Ramazanski bajram dočekate u dobrom zdravlju i veselju, uvjerena da će dani koji uslijede donijeti nove razloge za radost” navodi se u čestitki Vuksanović Stanković.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments