Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Čestitke povodom Kurban Bajrama

Brojne čestitke povodom Kurban Bajrama

Čestitka Andrije Mandića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Kurban Bajram.

„U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično želim da Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti iskreno čestitam veliki praznik Kurban Bajram, sa željom da donese mir, zdravlje i sreću svakom domu i porodici.

Čuvajući i vrednujući običaje i porodične vrijednosti, gradimo bolju budućnost u kojoj su takva životna načela sami temelj koji garantuje stabilnost, mir i sklad.

Poštujući i njegujući različitosti u Crnoj Gori upravo svjedočimo simboliku praznika koji upućuje da u svim ljudima pronađemo ono najbolje, što dalje predstavlja osnov za stvaranje pomirenog i skladnog društva.

Želim Vam da bajramske dane provedete u miru, zdravlju i sreći sa najbližima, uz nadu da ćemo zemlju blagostanja graditi zajedno.“

Čestitka Borisa Bogdanovića, predsjednika Kluba poslanika i generalnog sekretara Demokrata

U ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i u svoje lično ime, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim našim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti želim srećan Kurban Bajram.

Ovaj sveti praznik nosi u sebi poruku ljubavi, mira, solidarnosti i zajedništva, vrijednosti koje nas sve u našoj najljepšoj i zajedničkoj kući, Crnoj Gori, povezuju i čine jačima, ali i simbolizuje vrhunac vjere i odanost Bogu koju je pokazao Ibrahim prije više od četiri milenijuma.

Kurban Bajram je vrijeme kada se podsjećamo na univerzalne i neprolazne vrijednosti važnosti žrtvovanja za dobrobit drugih, brige o bližnjima i prijateljima, ali i pružanja pomoći najugroženijima.

Svetkovina Kurban Bajrama nas podsjeća i obavezuje da budemo bolji ljudi, da pružamo ruku jedni drugima, gradimo mostove međusobnog razumijevanja i poštovanja, ali i doprinosimo izgradnji harmoničnog i pravednog društva, društva jednakih šansi i društva koje ne poznaje vjerske, nacionalne i bilo koje druge razlike, jer svi smo mi sinovi ovog našeg zajedničkog stijenja.

U duhu jednog od najznačajnijih praznika za sve pripadnike islamske vjere, još jednom vam želim srećan Bajram, obilje zdravlja i sreće. Neka vam Kurban Bajram donese mir i blagostanje i neka dodatno ojača čelične veze prijateljstva i solidarnosti među svima nama.

Bajram šerif mubarek olsun!

Čestitka ministra Gjeke povodom Kurban Bajrama

Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama, reisu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima/ama islamske vjere upućujem iskrene čestitke u svoje ime i u ime Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Bajram je praznik radosti, stoga želi da tu radost podjelite sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama.

Neka dani Kurban bajrama budu ispunjeni solidarnošću, međusobnim poštovanjem i međuvjerskim skladom koji baštinimo i po čemu je Crna Gora prepoznata.

Želim da ovaj veliki praznik provedete u duhu tradicije i običaja, dijeleći radost Bajrama sa svojim najbližima u dobrom zdravlju i harmoniji.

Krapović: Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti srećan i berićetan Kurban Bajram

Ministar odbrane Dragan Krapović u ime Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore i svoje lično, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu ef. Fejziću, svim vjernicima, kao i zaposlenima u sektoru odbrane koji slave jedan od najvećih praznika Islama upućuje iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama.

Nastupajući Bajramski dani neka budu podsjetnik svima nama na važnost njegovanja međuljuskog razumijevanja, multikulturalnosti naše države, solidarnosti i tolerancije koje su najznačajnije vrijednosti našeg društva.

Sa željom da predstojeće praznične dane provedete sa svojim porodicama u lijepom raspoloženju, a da radost ovog praznika podijelite sa svojim najbližima želim vam “Bajram Šerif Mubarek Olsun”.

Čestitka potpredsjednika Vlade Alekse  Bečića

Želim vam da blagoslovene dane Kurban Bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih.

Povodom jednog od najvećih islamskih praznika, Kurban Bajrama, upućujem srdačne čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu efendiji Fejziću, kao i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

Poštovanje vjekovne duhovne tradicije približava ljude idealima jedinstva, dobrote i milosrđa i služi nam kao moralni vodič za buduće generacije, koje imaju obavezu da pokažu vitalnost i snagu i nastave sa očuvanjem kulturne raznolikosti naše zemlje i očuvanje onog najvažnijeg a to je mir i sigurnost.

Naša zemlja je dom različitih religija, naše kulturno bogatstvo i različitosti su ono što svaki naš dan čini posebnim, čini da budemo zahvalni na svemu što imamo, na sve ono što treba da njegujemo, a posebno ono što treba da čuvamo.

Zato, neka na vrata svih vas zakucaju sreća, radost, snaga i mir. Budimo zahvalni na tim blagoslovima jer obilježavamo praznik žrtvovanja i dobročinstva, prisjećajući se Abrahamovog povjerenja u Boga i smisla i veličinu saosjećanja i odanosti, ljubavi prema bližnjima i međusobnom poštovanju.

Stoga, želim vam da blagoslovene dane Kurban Bajrama provedete u zdravlju, slozi i blagostanju, u zagrljaju svojih najbližih.

Srećan Bajram!

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić čestitao je Kurban Bajram

Poštovani Reise Islamske zajednice,

Ovi sveti dani podsjećaju vjernike na temeljne i iskonske istine ljudskog roda. Obred hadža je simbol duhovnog puta ka smislu i izvoru života, a kurban je žrtva koji prinosimo na putu približavanja Bogu Uzvišenom. Put i žrtva oblikuju svakog slobodnog čovjeka koji se približava u pokornosti samo Stvoritelju univerzuma.

U našim životima i ponašanju to znači samilost, solidarnost i međusobno pomoganje- riječju i djelom, a našim kurbanima dajemo puni smisao u dijeljenju i dobročinstvu.

U našim mislima, molitvama i dovama, naša srca su i sa braćom u Gazi i Palestini i sa svim unesrećenima i poniženima, moleći Boga Uzvišenog da im olakša i učini da njihove patnje prestanu i sloboda dođe u njihove domove.

Želimo da nas radost i ljepota ovih blagdana učvrsti na putu dobrote i jedinstva u porodicama, u zajednici, u našem narodu, kao i sa svim komšijama i dobrim ljudima u našoj Crnoj Gori.

U ime Bošnjačkog vijeća, i u svoje lično ime, čestitam Kurban- bajram Vama, našoj ulemi- imamima, porodicama, braći i sestrama, i svim svim pripadnicima islamske vjere u Crnoj Gori i dijaspori!

Bajram šerif mubare olsun!

Gjeloshaj čestitao Kurban Bajram

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Gjeloshaj, uputio je čestitke reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, g. Rifatu ef. Fejziću i vjernicima koji obilježavaju Kurban Bajram.

U poruci upućenoj reisu Rifatu ef. Fejziću se ističe:

„Dozvolite da najiskrenije čestitam Kurban Bajram, sa željom da nastupajući bajramski dani u našoj državi dodatno utvrde najšire međuljudsko razumijevanje, radost i blagostanje. Humane poruke koje sobom nosi ovaj veliki praznik, prilika je da se podsjetimo značaja univerzalnih vrijednosti i posvjedočimo solidarnost, bliskost i toleranciju, zajednički doprinoseći multietničkoj i multikonfesionalnoj harmoniji u Crnoj Gori.”

Ibrahimović : Neka naše dobro djelo bude trajno, a misli uz nevine i nemoćne

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom Kurban-Bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, i svim pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

“Iskreno želim da jedan od najznačajnijih islamskih blagdana provedemo u miru, zdravlju i porodičnoj sreći. Nastojimo da naše dobro djelo bude trajno i da nam vrijednosti Kurban-Bajrama budu podsticaj za toleranciju i solidarnost. Izazovno vrijeme u kojem živimo zahtijeva da budemo okrenuti interesima kolektiviteta i progresu društva”, istakao je on.

Ibrahimović je naglasio da su bajramski dani prilika da se sjetimo i onih čiji životi nisu ispunjeni radošću i blagostanjem, nego patnjama i glađu.

“Naše misli i iskrene dove su uz sve nevine i nemoćne, molimo se da pronađu mir i da poslije svega žive slobodno. Uz želju da nam Kurban-Bajrama oplemeni dušu i upotpuni našu vjeru, ojača jedinstvo i učvrsti međusobno povjerenje, u ime Bošnjačke stranke i svoje ime, Bajram šerif mubarek olsun”, poručio je Ibrahimović.

Čestitka Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Uvaženi reise ef. Fejziću,

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore Vama i svim pripadnicima Islamske zajednice i islamske vjere u Crnoj Gori upućuje najsrdačnije čestitke povodom predstojećeg Kurban Bajrama tradicionalnom čestitkom Bajram šerif mubarek olsun, uz želju za dobrim zdravljem, prije svega, te zajedništvom i dobročinstvima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve