Češka u potpunosti podržava evropski put Crne Gore i vidi prostor za investicije prvenstveno u turizam i infrastrukturu. To je ocijenjeno na sastanku premijera Duška Markovića i ministra vanjskih poslova te zemlje Tomaša Petričeka.

Konstatovano je da su bilateralni odnosi Crne Gore i Češke Republike kvalitetni i sadržajni te da će posjeta ministra Petričeka našoj zemlji dati međudržavnim dodatni podsticaj.

Marković je izrazio zahvalnost Crne Gore na kontinuiranoj podršci Češke Republike tokom procesa pristupanja naše zemlje NATO-u kao i sada u procesu naše evropske integracije i zalaganju za evropsku perspektivu država Zapadnog Balkana.

Petriček je iskazao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori kao vodećoj državi procesa integracije u Evropsku uniju rekavši da Češka Republika hrabri našu zemlju da nastavi posvećeno sprovođenje reformi.

“Uspješne reforme direktno vode ekonomskom rastu i razvoju po ulasku u EU”, rekao je Petriček.

Premijer i ministar vanjskih poslova Češke Republike su se saglasili da treba snažiti ekonomsku saradnju dviju država pogotovo putem kontakata privrednih komora.

Zaključeno je da je investiciona klima u Crnoj Gori povoljna i da Češka Republika vidi interes prvenstveno u turističkim projektima i u daljem razvoju i obnovi naše infrastrukture, pogotovo željezničke.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana i Evrope u cjelini.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments