Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Centralna banka donirala KCCG 25.000 eura za nabavku respiratora

Prema riječima Žugića, Centralna banka je društveno odgovrna institucija koja brine ne samo o ekonomiji već i o zdravlju građana Crne Gore

Centralna banka Crne Gore donirala je 25.000 eura Kliničkom centru u Podgorici za nabavku nasavremenijeg respiratora.

foto KCCG

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković zahvalio se na vrijednoj donaciji guverneru Radoju Žugiću.

“U ovom trenutku nemamo pacijenta koji je pozitivan na koronavirus ali moramo takođe imati u vidu i spremiti se za trenutak ako se to dogodi, tako da ovakve stvari i ovakvi gestovi pokazuju društvenu odgovornost kakvu je Klinički centar Crne Gore imao priliku i do sada u više navrata od strane Centralne banke Crne Gore, koja je u mnogim akcijama bila neko ko je pomagao i podržavao sve aktivnosti Kliničkog centra Crne Gore”, dodao je on.

Prema riječima Žugića, Centralna banka je društveno odgovrna institucija koja brine ne samo o ekonomiji već i o zdravlju građana Crne Gore.

“Polazeći od aktuelnih dešavanja, prvo epidemije kasnije pandemije, Centralna banka kao odgovorna društvena institucija prepoznala je potrebu i uključila se u proces ključnih stvari zaštite zdravlja i života naših građana. Mi smo prethodne sedmice uplatili sredstva za nabavku jednog respiratora u funkciji podrške Kliničkom centru Crnoj Gori i sprečavanju pandemije prema Crnoj Gori”, dodao je on.

Istakao je da je ovo takođe prilika da podrže napore Vlade, Kliničkog centra i drugih državnih organa, a istovremeno i prilika da pozovii druge koji imaju materijalnu mogućnost da se pridružuje ovoj akciji.

“Centralna banka se i ranije odazivala a to će raditi i u budućem periodu saglasno materijalnim mogućnostima. Mi, kao prvu funkciju imam zaštitu zdravlja i života, kao drugo zaštitu naše ekonomije Ovih dana radimo predano i na tom drugom zadatku polazeći od dobre saradnje sa državnim organima, prije svega Vladom Crne Gore, a u funkciji zaštite, kako privrede tako i stanovništva ali i bankarskog sistema”, zaključio je Žugić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve