Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Čekaju odgovore iz inostranstva o prijetnjama Đukanovićima i Vuksanović Stanković

''Mi smo uputili zamolnice prema inostranstvu da se provjere mejlovi, odnosno odakle su stigle poruke i čekamo odgovor'' kazao je za portparol ODT Podgorica Duško Milanović

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici uputilo je zamolnice prema inostranstvu radi utvrđivanja porijekla prijetećih poruka upućenih predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i njegovoj supruzi Lidiji, kao i sada bivšoj funkcionerki Socijaldemokratske partije (SDP) Draginji Vuksanović Stanković.

– Mi smo uputili zamolnice prema inostranstvu da se provjere mejlovi, odnosno odakle su stigle poruke i čekamo odgovor – kazao je za portal Pobjeda portparol ODT Podgorica Duško Milanović.

Mediji su 10. marta objavili fotografiju sa Tviter naloga pod imenom Boris Janković koji je napisao: “Biće tebi Đukanoviću da ćeš sa svojom Lidijom visiti kao Benito sa ljubavnicom Clarom Petacci, pa ćeš videti koga si hteo učiti “da poštuje Crnu Goru”, svanuće dan osvete i revanšizma”.

Noć prije toga, Vuksanović Stanković je prijavila policiji da joj na društvenoj mreži Tviter 8. marta upućena prijetnja sa istog naloga na kojem je objavljen sporni sadržaj za Đukanoviće.

“Evo, recimo Draginju Vuksanović Stanković bih ja lično, da je negdje sretnem na ulici, bez jedne sekunde razmišljanja, nokautirao i ostavio da leži u lokvi krvi, ne bih na žensko nikad digao ruku, ali bih nju zbog toliko poganih izjava o srpskom narodu bio spreman da odrobijam”, piše u prijetećoj poruci.

Nadležno Tužilaštvo je odmah reagovalo i dalo nalog da se provjeri ko je sa Tviter naloga uputio prijetnje smrću.

Vuksanović-Stanković, koja je bila i kandidatkinja za predsjednicu, saopštila je ranije da prijetnje dobija konstantno skoro dvije godine, te da je vidljivo da su one politički motivisane zbog njenih jasnih stavova.

– Prepuštam nadležnim organima da rade svoj posao. Ja ću sigurno nastaviti svoje političko djelovanje i ove odvratne prijetnje me neće zaustaviti niti u predsjedničkoj kampanji a ni u svakodnevnom političkom djelovanju. Nema straha, uvjerena sam u ispravnost mojih stavova i za njih nastavljam da se borim – kazala je Vuksanović-Stanković 10. marta.

Iz kabineta predsjednika Crne Gore nijesu se oglašavali ovim povodom.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve