Direktor  Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković i predsjednik Odbora direktora Crnogorskog elekdistributivnog sistema (CEDIS) Miodrag Čanović danas su potpisali Ugovor o ustupanju električnog automobila e-Golf na korišćenje KCCG.

foto CEDIS

Tim povodom je Eraković, iskazujući zahvalnost, istakao da je CEDIS u više navrata pomagala KCCG i zdravstvenog sistema.

“Kompanija CEDIS je u više navrata pomagala i značajnim sredstvima omogućila bolji rad KCCG i uopšte zdravstvenog sistema.Mi smo im posebno na tome zahvalni a današnji gest, čini mi se, da ima posebnu simboliku. Naime, tokom pandemije COVID-19 infekcije, vidjeli smo da poseban fokus kompletnog našeg društva, ne samo u Crnoj Gori nego i u svijetu, mora biti usmjeren i prema zdravstvenoj zaštiti i prema očuvanju životne sredine. Kompanija CEDIS je to i prepoznala. Naime, ovom donacijom elektičnog automobila Kliničkom centru Crne Gore pokazuje svoju društvenu odgovornost, odgovornost prema zdravlju naših pacijenata, a isto tako i prema očuvanju životne sredine”, rekao je Eraković.

On je dodao da su dosadašnje donacije CEDIS-a našoj ustanovi pokazale svoju opravdanost.

“Ja želim još jednom da im se zahvalim i u ime KCCG da su kažem da svi projekti koje smo zajedno do sada realizovali su pokazali svoju punu opravdanost a očekujemo od naših dragih prijatelja da će tako biti i u buduće”, zaključio je Eraković upućujući još jednom posebnu zahvalnost predsjedniku Odbora direktora gospodinu Čanoviću i izvršnom direktoru Đukanoviću kao i svim zaposlenima kompanije CEDIS.

Miodrag Čanović je kazao da je CEDIS u ovom izazovnom vremenu pokazao da je stabilan oslonac i privredi i građanima, i da je i na ovaj način želio da podrži naš zdravstveni sistem i zdravstvene radnike.

“CEDIS je u ovom izazovnom vremenu pokazao da je uvijek stabilan oslonac i privredi i građanima, i na ovaj način želio je da podrži naš zdravstveni sistem i zdravstvene radnike koji su u prvoj liniji borbe protiv pandemije i ujedno im se zahvali na posvećenosti koju pokazuju svakodnevno na svojim radnim mjestima u trenucima, teškim za čitav svijet”, istakao je Čanović.

On je istakao da se kompanija zbog odgovornog odnosa prema zajednici odmah priključila i borbi protiv pandemije COVID-19.

“Odgovoran odnos prema zajednici potrebniji je više nego ikada. Zato smo se odmah i priključili borbi protiv pandemije COVID 19 i direktno pomogli nadležne institucije sistema koje su učinile sve da zaustave epidemiju u našoj zemlji i koje su u tome i uspjele. Način na koji su upravljale zdravstvenom krizom najbolji je primjer društvene odgovornosti”, naglasio je Čanović.

Kako je dodao, naša podrška Kliničkom centru je kontinuirana, i ne samo njima.

“Kao uspješna kompanija, od osnivanja dio profita “vraćamo” zajednici, jer uspjeha ne može biti ako i društvo nije na dobitku. Zato naši planovi za budućnost svakako uključuju dodatna ulaganja, u skladu sa poslovanjem kompanije. Cilj nam je da budemo pozitivan primjer i uzor društveno odgovornog poslovanja kroz pružanje podrške različitim segmentima, oblastima i kategorijama i da unaprijedimo okruženje u kojem funkcionišemo”, rekao je Čanović podsjećajući da se CEDIS od prije dvije godine aktivno uključio u razvoj e-mobilnosti.

Podsjeća ovom prilikom da se CEDIS, kao energetska kompanija koja ima znatan uticaj na društvo, ekonomiju i okolinu, prije dvije godine aktivno uključio u razvoj e-mobilnosti, a, kako je dodao, danas već imamo prve punionice i električna vozila od kojih smo jedno ustupili na korišćenje Kliničkom centru.

On je istakao da će pratiti nove trendove u Evropi i svijetu radi njihove primjene i u Crnoj Gori

“Kao jedini operator distributivnog sistema u državi, u susret Danu nezavisnosti najavljujemo da ćemo posvećeno pratiti nove trendove u Evropi i svijetu i biti spremni da razvijamo i primjenjujemo nove tehnologije”, najavio je Čanović.

On je najavio da će nastojati da podstaknu na razvoj zelenog saobraćaja.

“Kao ekološki odgovornoj kompaniji cilj nam je postepeno uvođenje “vozila budućnosti” u naš vozni park. Nalazimo se na početku, ali ćemo učiti na dobrim primjerima u nastojanju da podstaknemo razvoj zelenog saobraćaja i damo doprinos poboljšanju kvaliteta životne sredine”, kazao je Čanović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve