Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

CEDIS: Krađa transformatora iz trafostanica na Cetinju

Naglašavaju da je, svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično

Mreža i objekti Crnogorskog elektrodistributivnog sistema konstantno su na meti kradljivaca. Obavještavamo da su u prethodna dva dana ekipe na Cetinju evidentirale da su otuđena četiri transformatora 10/0.4kV snaga 630kVA i 1000kVA, saopšteno je iz CEDIS-a.

U pitanju su transformatori koji su bili dio trafostanica 10/04kV: MBTS Pobjeda, Sanitas, Crkveni sud-Vladin dom i TS Nova pijaca.

“Naglašavamo da su sve pomenute trafostanice imale po dva transformatora, od kojih je po jedan bio u funkciji a drugi je služio kao alternativa u slučaju potrebe, pa iz ovoga proizilazi da su počinioci znali što rade. Ovo nedjelo je prijavljeno Upravi policije, podružnica Cetinje i očekujemo da će počinioci biti otkriveni i privedeni pravdi”, navode iz CEDIS-a.

Naglašavaju da je, svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično.

“Zbog male materijalne koristi, pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i nanose materijalnu štetu koja znatno prevazilazi njihovu eventualnu dobit”, ističu u saopštenju.

Takođe, dodaju, ekipe CEDIS-a sprovode vanredne kontrole objekata i mreže, ali konstantan nadzor nad oko 5000 trafostanica i preko 20 hiljada kilometara nadzemnih vodova u Crnoj Gori nije moguće sprovesti.

“Naglašavamo da je opasnost po bezbjednost građana u slučaju krađe elemenata sa trafostanice izuzetno velika”, navode u saopštenju.

Iz CEDIS-a apeluju na građane da se suzdrže od ovakvih radnji kao i da svaku neovlašćenu djelatnost na distributivnoj mreži i objektima prijave lokalnoj dežurnoj službi te kompanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve