Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 211.070.466 kWh električne energije, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Crnogorskog elekttrodistributivnog sistema (CEDIS).

CEDIS: Ekipe održavanja u avgustu intervenisale 1.847 puta

U opštinama Regiona 4 (Budva, Bar i Ulcinj) zabilježen je pad preuzete energije od oko 40 odsto u odnosu na vrijednosti ostvarene tokom avgusta prošle godine. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 384.601 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u avgustu 1.847 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 255.753 hiljada eura.

Na nivou sekundarne mreže u pripremnoj fazi su četiri investiciona projekta, čija je planirana vrijednost oko 350 hiljada eura. U toku su radovi na trafosotanici 10/0,4kV “Eurozox” u Danilovgradu iizgradnji stubne trafostanice10/0,4 kV “Bušnje 2” u Pljevljima, kao i radovi na izgradnji dvosistemskogdalekovoda 10 kV “Petnjica” u Beranama. Za ove investicione radove izdvojeno je oko 150 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 345 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 969 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 409 hiljada mjernih mjesta na području Crne Gore.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve