Iako se očekivalo da će juče nakon 17 godina bez tendera biti konačno sproveden postupak zakupa Plaže Ploče kako to zakon  predviđa, to se nije dogodilo. Advokati Nebojše Carevića, brata smijenjenog predsjednika opštine Budva Marka Carevića, uložili su žalbu i na taj način odložili otvaranje tri prispjele ponude. To je još jedan u nizu manevara svetosavske uzurpatorske braće Carevića kako bi dobili na vremenu, i ovu ljetnju sezonu završili kao zakupci bez ugovora jednog od najatraktivnijih kupališta na primorju.

plazaploce.com

Ponude za zakup plaže dostavile su tri firme, od kojih je jedna bliska Carevićima, a zanimljivo da ta ponuda nije stigla od firme “Piastra” koja se vodila kao zakupac Plaže Ploče i čiji je vlasnik Nebojša Carević. Predstavnici ostala dva ponuđača su insistirali da se postupak otvaranja ponuda nastavi, ali je Komisija koju vodi predstavnik Morskog dobra odlučila da se postupak obustavi dok se ne odluči o žalbi. Vrlo providna igra Carevića jer na taj način dobija vrijeme da i ovo ljeto upravlja plažom Ploče, iako nema ugovor, što je konstatovalo 2. jula upravo Morsko dobro koje je o tome obavijestilo Upravu za inspekcijske poslove. Naravno, ništa nije preduzeto.

Bespadežni Carević: “SatisVakcija”

Koliko daleko su Carevići spremni da idu u odbrani svojih otimačkih poduhvata, govori i skandal koji se desio uoči samog otvaranja ponude, kada je na društvenim mrežama Carević junior uputio brutalne prijetnje direktoru Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Predragu Jelušiću.

Pola sata uoči otvaranja ponuda na društvenim mrežama osvanula užasna uvreda od Milana Carevića, sina Marka Carevića.

“Pamet u glavnu narkomane”, napisao je mladi Carević iznad fotografije Jelušića u objavi na Instagram nalogu.

Ovo pravno, verbalno, kao i prijetnje fizičkim nasiljem kojem su Carevići veoma skloni, dešava se pred očima cjelokupne javnosti, ali i nadležnih državnih organa, posebno Tužilaštva. Ovo je nečuven pritisak na direktora Javog preduzeća, sa konkretnim ciljem da se zastraši uoči samog otvaranja ponuda. Motiv je jasan, a pitanje je da li je konačno došlo vrijeme za reakciju Specijalnog državnog tužilaštva?

Kako je moguće da se toleriše ovakav pritisak, bezakonje, upravljanje jednom od najatraktivnijih plaža bez ugovora u sred jedne suverene države? O čemu se radi? Zbog čega ostalim zakupcima nije pružena takva prilika da bez ugovora vode plaže? Koliko iznosi ovogodišnja naknada za zakup? Na osnovu čega je ona određena? Sve su ovo pitanja koja bi trebalo da pokrene glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Stoga nije na odmet apelovati na čelnika SDT-a da, ako kojim slučajem nađe vremena u pauzama bavljenja epidemiologijom i tajnovidačkim viđenjem na daljinu, konačno riješi problem bezakonja koje vlada u Budvi.

Da li samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić štiti svog poznanika Carevića: “I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”, “Trgujem po pjaca”

Dok se nešto ne preduzme doći će i novi termin za otvaranje ponuda, pa će i onda nešto Carevići smisliti, možda blokirati zgradu Morskog dobra, kao što su nekad blokirali Budvu zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti, ili će okupiti saborce iz Fronta da protestuju.

Takođe nije isključeno da okupe pristalice SPC i par popova koji bi organizovali litiju za zaštitu “Carevićevih svetinja”, koje su u stilu svog duhovnog gurua Amfilohija Radovića uzurpirali od države. Tako može u nedogled. Vrijeme je da se stavi tačka, jer  ovo postoje smiješno, a tužno je već godinama!

U nastvaku pogledajte detaljnije koliko je sponih situacija u vezi Plaže Ploče.

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Dat nalog Inspekciji “plaži Ploče ZABRANITI RAD”: Carević dva ljeta bez ugovora, na potezu Tužilaštvo

Formiran predmet protiv Carevića: Da li će tužilaštvo popustiti pred uzurpatorom državne imovine?

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirko Krompirko
Mirko Krompirko
31.07.2020-11:34 11:34

Koji je od ove dvojice Jelusic?

Crnogorac
Crnogorac
31.07.2020-16:12 16:12

Rugace se oni drzavi dokle God Drzava ne odgovori i postupi kako to dolikuje jednoj pravnoj drzavi. Zna se sta se moze a sta ne i ko narusava zakon treba da snosi i odgovornost i posledice. Jer u protivnom c’è zakon vaziti Samo za normalne i siromasne a za bogate nece a tako zakon onda nije isti za sve. Primjerna kazna da bi sluzila za sve ubuduce.