Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Saši Čađenović određeno zadržavanje do 72 sata: Osumnjičen da je od 2020. godine pripadnik kavačkog klana

Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije Kavački klan, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, piše u saopštenju SDT

Specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon što je ranije danas uhapšen po nalogu SDT-a.

Odluku o zadržavanju donio je specijalni tužilac Miloš Šoškić.

Podsjetimo, Portal Aktuelno pisao je o Organizovanoj tužilačkoj grupi (OTG) u kojoj su osim Čađenovića, između ostalog i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i kontroverzni bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović, o čemu možete čitati na OVOM LINKU. O OTG takođe možete čitati u posebnoj rubrici na Online Magazinu Luča.

Milivoje Katnić i Saša Čađenović

Saopštenje SDT

Specijalno državno tužilaštvo oglasilo se nakon saslušanja Saše Čađenovića.

– Specijalni tužilac S.Č. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije “kavački klan”, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih djela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavao u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka – navodi državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kako navodi, osumnjičeni je na saslušanju, u prisustvu izabranog branioca, iznio odbranu, nije priznao krivična djela za koja je osumnjičen i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužioca.

– Poslije saslušanja mu je određeno zadržavanje od 72 sata od časa lišenja slobode, a nakon što bude određeno sprovođenje istrage protiv njega, nadležnom sudu će biti predloženo i da mu odredi pritvor –  saopštio je Radonjić.

Negirao krivicu

Čađenović je u SDT-u iskaz dao u prisustvu svog branioca advokata Lazara Akovića.

Aković je kazao da je Čađenović negirao je da je počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Čađenović je skoro do podne bio u područnoj jedinici MUP-a, takozvanoj Limenci a odatle je proslijeđen u SDT na saslušanje.

Čađenović je javnosti poznat i kao postupajući tužilac u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

On je optužnicu podigao zajedno sa tadašnjim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem. Viši sud je 2019. godine prvostepeno osudio optužene, ali je Apelacioni sud kasnije poništio tu presudu i suđenje vratio na početak.

Tužilac Čađenović je nastavio i u ponovljenom postupku da zastupa tužbu protiv optuženih u slučaju “državni udar”, a 29. novembra ove godine Vijeće Višeg suda odlučilo je da zbog “novog činjeničnog stanja u ovom predmetu, specijalno državno tužilaštvo ima rok od 15 dana da dostavi sudu novu optužnicu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
09.12.2022-14:06 14:06

Obratite paznju na tajming. Na dan kad je objavljeno misljenje Venecijanske komisije o neustavnom zakonu o predsjedniku hapse bivseg spec tuzioca . Kad bude potpisao AV i Ramin Otvoreni Balkan uhapsice Katnica ili nekog dr slicnog ranga. Vučićeva skola i instrukcije koje sprovodi mali kudravi diktator kome je izglasano nepovjerenje i koji vlada sa 2,8 % podrske

džudović
09.12.2022-18:27 18:27

Može svašta biti ali su za tužbu trebali izmisliti neki drugi klan. Ovo mi liči na priče iz naučne fantastike.

Bajo
10.12.2022-03:03 03:03

Koliko treba biti idiot pa de ovo proguta . Čitav zivot se borio sa mafijom a onda iznenada 2020 postao clan Kavackog klana . Novovicu !! Pa pobogu nijesmo idioti . A moga li ti smisliti nesto inventivnije ili si dobio gotovu tuzbu . Sram te bilo .

Strahla
10.12.2022-10:58 10:58

Bolje da je novovic ispitao postupanje bliskog mu prijatelja mira adzica.. i imovinu koju je prenio na majku i oca.. umjesto sto sengadja buvama i hapsi cadjenovics koji je 200 krominalaca poslao u zatvor.. koji je podigao optuznicu protiv 12 kavcana.