Mještani Donje Bukovice pozdravili su odluku Vlade Crne Gore o raskidu ugovora o gradnji male hidroelektrane (mHE) na rijeci Bukovici.

foto rtcg.me

Podsjećamo, Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstvo ekonomije da otpočne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih hidroelektrana (mHE) u nekoliko gradova, a premijer Duško Marković je saopštio da je riječ o mHE na Bistrici u Bijelom Polju, Murinskoj, Đuričkoj i Komoračkoj rijeci u Plavu, Bukovici u Šavniku i Trepačkoj rijeci u Andrijevici

Veljko Bulatović iz Ekološkog pokreta Donja Bukovica kazao je da je premijer Marković i ovog puta pokazao da je iz naroda.

“Naš čovjek sa sjevera, i veliko mu hvala. Mi ćemo i dalje braniti ovu rijeku, nećemo prestati da je branimo, kao i do sad, nijesmo je branili samo od cijevi, čistili smo je od zagađivača, svake godine, i nadam se da će Bukovica i dalje teći mirno i da ćemo je ostaviti našim potomcima”, rekao je Bulatović.

Mještanin Ratko Strunjaš kazao je da su mještani srećni zbog Vladine odluke.

“50 godina sam proveo na Bukovici kao ribar, čuvao i pojio ovce. Svi smo jutros veseli. Odbranili smo je, i ostavili našoj djeci ono što nam je trebalo i što nam je izvor života”, rekao je Strunjaš.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve