Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Budvanski ugostitelji: Pod udarom smo zbog političkih, nacionalnih i privatnih razloga

Oni navode da njihovi ugostiteljski objekti imaju rješenje o radu koje je izdao sekretarijat, limitatore na uređajima i svu potrebnu dokumentaciju koja je od njih tražena, te da su sinoć mjereni sa instrumentima koji nisu baždareni

Ugostitelji iz Budve čiji su lokali zatvoreni od strane Komunalne policije zbog buke oglasili se se tvrdnjom da su pod udarom iz privatnih, političkih i nacionalnih razloga.

Oni navode da njihovi ugostiteljski objekti imaju rješenje o radu koje je izdao sekretarijat, limitatore na uređajima i svu potrebnu dokumentaciju koja je od njih tražena, te da su sinoć mjereni sa instrumentima koji nisu baždareni.

– Shodno tome na represivne mjere moramo odgovoriti i bićemo prinuđeni da blokiramo sve ulaze u Budvu. Neka od nas očekuju adekvatan odgovor uz podršku svih ugostiteljskih objekata kao i svih lica zaposljenih u ugostiteljstvu. Naglašavamo da mi uredno plaćamo poreze i doprinose, kao i sve dažbine, te nismo zaslužili ovakav nezakonit i neprofesionalan tretman – kazali su ugostitelji u saopštenju.

Ističu da su uputili molbu novom načelniku sa željom da ih primi kako bi mu ukazali na nedostatke aparata.

– Fonometar je bio bez zaštite za mikrofon od spoljnog faktora. Angažovali smo audio inženjera koji im je ukazao na nepravilnosti i dokazao da taj uređaj može da registruje buku od 100 decibela u apsolutnoj tišini jer nema wind shild, tj zaštitu od vjetra i vibracija. To je RTA mikrofon koji registruje i najmanju vibraciju. Svi lokali imaju limitatore zvuka koji su uredno montirani i baždareni od nadležne institucije. Imamo rješenja o radu. Načelnik Miloš Tajić je pominjao da većina zakupaca nisu Budvani. Da li je to reper da se neko bavi ugostiteljstvom u Budvi ili se radi o klasičnoj diskriminaciji – pitaju ugostitelji.

Tvrde da se komunalci “ponašaju kao šerifi”.

– Prilikom uklanjanja tezge sa kukuruzima, šutirali su prodavcima iste. Komunalni inspektor Vesna Matović se prema svima ponaša kao inkvizitor. Povišenim i naredbodavnim tonom, vikom i drekom, uvredama pokusava da zavede “red”. Pojedine klubove su zatvarali i više puta, dok neki nisu kažnjavani. Postavlja se pitanje, da li su za sve isti aršini. Ugostitelji će pokušati sudskim putem da riješe probleme i nadoknade gubitke koji su ogromni. A za to, ako se dokaže da su bili u pravu, neko će morati odgovarati – ističu ugostitelji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Misko
24.08.2022-18:11 18:11

Dobar advokat zavrsava krivicni i parnicni postupak pred sudom u korist ugostitelja!