Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Budvanska balerina ponovo na starom mjestu

Od pada čuvene statue prošlo je pola godine, a nakon restauracije i sanacije od danas je onovo na stazi koja vodi ka najpoznatijoj gradskoj plaži ''Mogren''

Prepoznatljivi simbol sa razglednica, na čijoj poleđini piše dobro poznato “Pozdrav iz Budve”, ponovo je na starom mjestu. Nakon što je tokom nevremena koje je zahvatilo Budvu prošle godine čuvena statua pala u vodu, danas je vraćena na svoje mjesto i spremno dočekuje turiste i raduje mještane onako kako su i navikli, decenijama unazad.

Od pada čuvene statue prošlo je pola godine, a nakon restauracije i sanacije od danas je onovo na stazi koja vodi ka najpoznatijoj gradskoj plaži “Mogren”.

Igračica je vraćena na staro mjesto u punom njenom sjaju zahvaljujući Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i sekretaru Srđanu Gregoviću, Opštini Budva i firmi Projektor iz Tivta koej je vršila cjelokupnu sanaciju igračice.

Krajnji rok za postavljanje bio je 15. jun.

MZ Stari grad se zahvaljuje na brzoj i kvalitenoj sanaciji i nada se da će postavljanje balerine označiti početak dobre turističke sezone.

Igračica je tokom više od pola vijeka postala kultno mjesto za turiste i jedna od glavnih razglednica Budve.

Tada su mjesto za balerinu izabrali Budvanin Niko Šuljak, arhitekta Dejan Cerović i vajar Gradimir Aleksić.

Balerina je postavljena 1965. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
03.06.2021-18:01 18:01

Bravo to je statua moje mladosti i idjetinjstva kojega se rado sjecam iz dalrkog svijeta. najljepsa i najdraza Crna Goro.