Budvaninu Đuru Ivanoviću koji je uhapšen sinoć nakon što su stigli nalazi vještačenja pištolja koji su pronađeni 10. avgusta u njegovom kafiću “Korkovado”, određeno je zadržavanje do 72 sata, saznaje Standard.

Foto: Standard/Filip Filipović

Samo nekoliko sati nakon njegovog hapšenja u istom lokalu došlo je do pucnjave u kojoj su ranjeni, Goran Slovinić i Dragan Marković, dok je za istim stolom bio i prijatelj Ivanovića, Marko Ljubiša zvani Kan.

Ivanović je uhapšen dok je sjedio na terasi pomenutog lokala, sinoć oko 23:30 sati.

Kako su Standardu kazali iz policije, na pištoljima marke “magnum 357” i “bereti” kalibra 7,65, u kojima je bilo po šest metaka pronađeni su otisci Ivanovića.

On je prema saznanjima Standarda, saslušan u Višem državnom tužilaštvu, gdje mu je određeno zadržavanje do 72 sata, a osumnjičen je za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ivanović će sjutra biti priveden kod sudije za istrugu Osnovnog suda u Kotoru Špira Pavićevića.

Za Đura Ivanovića javnost je čula 2014. godine kada je nepoznata osoba ispalila više hitaca na njega, ali srećom je ostao živ.

Jedan od metaka pogodio je tada Ivanovićevu patiku.

Kako podsjeća Standard, tada je Ivanović naveo da nije imao konflikte, te da nikome nije ni dužan. Međutim, kasnije je otrkiveno da je Ivanović član organizovane budvansko-barske kriminalne grupe. Prije dvije godine uhapšen je jedan od članova njegovog obezbjeđenja Ivan Antić kod kojeg je pronađeno oružje, za kojeg se takođe sumnja da je član budvasnko-barske grupe.

Komentari

avatar