Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Budva: Rasvijetljeno podmetanje eksploziva na bankomat, privedene četiri osobe

S.K, A.B. i L.V. su uhapšeni i privedeni postupaućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost, dok se L.K. trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u UIKS-u

Budvanska policija povodom eksplozije koja se dogodila u blizini Sportsko-rekreativnog centra Budva na jednom bankomatu indentifikovala je S.K. (23), A.B. (16), L.V. (17) i L.K. (20) protiv kojih je  podnijela krivičnu.

S.K, A.B. i L.V. su uhapšeni i privedeni postupaućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost, dok se L.K. trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u UIKS-u.

Sa događajem je, kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, te je na licu mjesta obavljen uviđaj.

“Utvrđeno je da je nepoznato lice podmetnulo eksplozivnu napravu koju je aktiviralo, i top prilikom, na bankomatu i na prostoriji Sportsko rekreativnog centra Budva pričinjena je materijalna šteta, međutim, iz bankomata nije ništa ukradeno”, kazali su iz UP.

Nakon završenog uviđaja tužilac se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu teška krađa u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Budvanska policija je preduzela mjere u cilju identifikacije počinilaca ovog krivičnog djela, te je identifikovala S.K. (23), A.B. (16), L.V. (17) i L.K. (20) i u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru protiv ovih lica podnijela krivičnu prijavu”, kazali su iz UP.

Osim toga, kako dodaju, pomenuti S.K. (23) se sumnjiči i za krivično djelo teška krađa, zajedno sa E.H. (17), L.V. (17), S.K. (17).

“Protiv njih je podnijeta krivična prijava. Oni su, kako se sumnja ukrali vozilo na teritoriji Podgorice”, zaključuju iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve