Budva: Hitna sjednica Skupštine, traže rušenje diskoteka

Kako Opština nije dala saglasnost, jer nije ni bila nadležna, nijesu prihvaćene izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP Morsko dobro i resorno Ministarstvo je naložilo rušenje privremenih objekata

Urbanističko građevinska inspekcija po nalogu MORT-a zakazala je za sjutra i preksjutra rušenje šest diskoteka na otvorenom, kao i 14 lokala i trgovinskih objekata na šetalištu u Budvi. O tome su obaviješteni vlasnici, koji su se sve vrijeme nadali da do toga još ove godine neće doći.

Foto: RTV Budva

Kako Opština nije dala saglasnost, jer nije ni bila nadležna, nijesu prihvaćene izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP Morsko dobro i resorno Ministarstvo je naložilo rušenje privremenih objekata.

Postoji li, ipak, mogućnost, da do kompromisa dođe u posljednji čas, znaće se danas nakon sjednice budvanskog lokalnog parlamena, sazvane po hitnom postupku.

Jedna od dvije tačke dnevnog reda je Predlog Odluke o utvrđivanju kriterijuma, uslova i postupka za davanje u zakup privremenih lokacija za postavljanje ugostiteljskih terasa na teritoriji opštine Budva.

Inače, odbornici bi trebalo i da isprave grešku u Odluci o organizaciji i načinu obavljanja auto taksi prevoza na području opštine Budva.

Komentari

avatar