Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Bratić na forumu Rusija – država sporta

Sa svojim ruskim kolegom Matitsinom, ministarka Bratić je dogovorila potpisivanje Memoranduma o međusobnoj saradnji koji je već usaglašen sa obje strane, a obostrani zaključak je da do potpisivanja treba doći što prije

U nastavku svoje posjete Rusiji, delegacija Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, koju je predvodila ministarka Vesna Bratić, učestvovala je na IX međunarodnom forumu pod nazivom ”Rusija – država sporta”. Forum je održan u glavnom gradu Republike Tatarstan dijela Ruske federacije, Kazanju, gdje je delegaciju MPNKS ugostila Vlada Republike Tatarstan, saopšteno je iz Ministarstva.

U okviru Foruma, ministarka Bratić je o budućoj saradnji na polju sporta razgovarala sa ministrom sporta Ruske federacije Olegom Matitsinom, kao i sa ostalim gostima Foruma, resornim ministrima Bjelorusije, Egipta i Jermenije. U načelu, svi ministri sporta koji su učestvovali na ovom događaju, složili su se da bi trebalo inicirati korake prema formalizaciji saradnje u narednom periodu.

Sa svojim ruskim kolegom Matitsinom, ministarka Bratić je dogovorila potpisivanje Memoranduma o međusobnoj saradnji koji je već usaglašen sa obje strane, a obostrani zaključak je da do potpisivanja treba doći što prije.

Inače, međunarodni forum ”Rusija – država sporta” predstavlja najveću interaktivnu platformu koja povezuje predstavnike sportske industrije. Forum je uspostavljen u skladu sa Ukazom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina 2009. godine. Ove godine Forum je održan u hali“ Kazan Expo“, jednom od najvećih izložbenih centara u Rusiji i trajao je od 7. – 9. septembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve