Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Bratić izgubila još jedan spor: OS u Kotoru presudio u korist smijenjenog direktora kotorske Gimnazije Boža Perovića

Presude se donose redom jedna za drugom u korist smijenjenih direktora, a najnovija je Osnovnog suda u Kotoru koji je poništio rješenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, na osnovu kojeg je smijenjen direktor kotorske Gimnazije prof. Božo Perović.

Bahata ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić u Vladi kojom je rukovodio Zdravko Krivokapić,  nezapamćeno se obračunala sa kadrovima na kojima je počivao obrazovni sistem Crne Gore. Na taj način nanijela je ogromnu štetu našoj zemlji, koju ćemo dugo ispaštati.

Obračun ove ideološki ostrašćene ministarke, koju je u sistem infiltrirala crkva Srbije, da obavi zadatak, prvenstveno smijeni preko 200 direktora škola i ustanova prosvjete, samo zato što su bili na rukovodećim pozicijama za vrijeme prethodne vlasti, već danas košta državni budžet više stotina hiljada eura.

Presude se donose redom jedna za drugom u korist smijenjenih direktora, a najnovija je Osnovnog suda u Kotoru koji je poništio rješenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta 04-601/21-5791/1 od 12. jula 2021. godine, kojim je smijenjen direktor kotorske Gimnazije prof. Božo Perović. Resornom Ministarstvu naloženo je da plati troškove postupka. Nakon toga ići će, kako smo obaviješteni, tužbe za naknadu štete. I tako redom, puta oko 200, jer se očekuje da će svi koji su nezakonito smijenjeni svoju sastisfakciju zatražiti putem suda.

Bratićka je u obrazloženju smjene kotorskog direktora navela da je Perovića smijenila jer ne izvršava radne zadatke, odnosno vrši povredu radne obaveze, a na njegovo mjesto ekspresno imenovala novu VD direktoricu Gimnazije Kotor, nastavnicu italijanskog jezika Slavicu Stupić.

Božo Perović je, po opštem mišljenju bio jedan od najboljih direktora koje je Gimnazija imala u prethodnom periodu. Nivo ove obrazovne ustanove podignut je značajno, čime su bili zadovoljni i roditelji i đaci, ali i Ministarstvo prosvjete. To apsolutno ništa nije značilo ministarki Bratić, koji je svoj zadatak dobijen od aktuelne politike Zdravka Krivokapića izvršavala bezpogovorno.

Jedan od osnovnih razloga smjene, za sve direktore jednako, je što nijesu inicirali izmjene školskog odbora i o tome obavijestili resornog ministra.

Ministarki na pamet nije padalo da omogući direktoru pravo na odbranu i glas kao elementarno ljudsko pravo koje svaki čovjek ima u postupcima gdje se utvrđuje neki vid njegove krivice.

Presuda je obrazložena na 9 stranica temeljno, iz koje se jasno vidi da ministarka Bratić nije postupila u skladu sa zakonom.

U Specijalnom državnom tužilaštvu SDT formiran je predmet protiv bivše ministarke Vesne Bratić nakon što je Centar za građansko obrazovanje CGO podnio protiv nje krivičnu prijavu zbog, kako su naveli, nezakonite smjene direktora škola tokom 2021. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bivßi gimnahijalac
17.01.2023-14:26 14:26

Bravo najbiolji direktore.
Rafujem se
Pravda je spora ali dostižna.

Rade i Mila
17.01.2023-16:53 16:53

Ove novopostavljene direktore treba s noge na nogu išćerat.
Nije ih stid što ih je Bratićka četnikulja postavila.

Ljilja kotoranka
17.01.2023-17:34 17:34

Postavljena direktorka je bespravno postavljena. Nije podrsku kolektiva ima jel je sramota kako je kolektiv “postuje” da razumije sama bi ustala i posla.

Mika
17.01.2023-18:52 18:52

Stupićka, čettnikulja iz Priboja, nije na nju djelovalo dolazak u grad kulture Kotor!

Mika
17.01.2023-19:31 19:31

Zašto ne objavljujete komentare?

Iz učionice
17.01.2023-20:57 20:57

Sjutra Božo u zbornicu pa na direktorsko mjesto.
Srećno direktore od znanja i zvanja!