Hercegnovska policija je nakon potjere uhapsila dvoje stranih državljana zbog sumnje da su počinili pet provala i krađa na teritoriji Herceg Novog, nezvanično saznaje Dan.

Herceg Novi
Oni su u hapšeni u subotu, u popodnevnim časovima, na osnovu operativnih saznanja iz istraga o više provala i krađa. Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su ih primijetili dok su izlazili iz jedne zgrade na Toploj, a sumnju je izazvalo i to što je primijećeno da sa sobom nose šrafciger.

Čim su vidjeli da im policajci prilaze, dvoje stranih državljana, koji su inače brat i sestra, pokušali su da pobjegnu. Lisice na ruke su im stavljene nakon petnaestominutne potjere, tokom koje su se osumnjičeni razdvojili i bježali u različitim pravcima.

Prema nezvaničnim saznanjima, oni su provaljivali u objekte tako što su zvonili na vrata i predstavljali se kao osobe koje traže smještaj. Kada bi naišli na stan u kojem nema nikoga, izvršili bi provalu. Na taj način su, kako se sumnja, u skorijem periodu provalili u pet kuća i stanova, iz kojih su ukrali novac.

Novac koji je policija pronašla kod njih vraćen je vlasnicima, a osumnjičeni su nakon saslušanja predati nadležnom tužiocu radi dalje kvalifikacije krivičnog djela koje su počinili.

U toku su provjere kako bi se utvrdilo da li se ovo dvoje osumnjičenih može dovesti u vezu sa još nekim krivičnim djelima počinjenim na teritoriji Herceg Novog.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve