Jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma Branka Milić, koja je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora, još se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, izjavio je agenciji Beta njen advokat Jugoslav Krpović.

On je objasnio da njoj sud nije ukinuo pritvor, odnosno da se uopšte o njenom pritvoru nije izjašnjavao, tako da se ona i dalje nalazi u ambasadi gdje je našla utočište nakon što je svojevoljno napustila suđenja nezadovoljna nalazom vještaka o njenom zdravstvenom stanju i odlukom suda da odbije zahtjev za njegovo izuzeće.

Krpović je rekao da su ostali srpski državljani koji su osuđeni u ovom slučaju, nakon izricanja presude kojom su im određene kazne zatvora, ali ne i pritvor do pravosnažnosti sudske odluke, otputovali za Srbiju.

Od ukupno devet srpskih držvljana osuđenjih u ovom slučaju, pritvor je određen bivšem šefu srpske Žandarmerije Bratislavu Dikiću kome je izrečena kazna zatvora od osam godina.

On se nalazi u zatvoru u Spužu.

Tokom izricanja presude, sudija Suzana Mugoša jedino je istakla da je pritvor produžen Dikiću.

Pored srpskih držvljana, podgorički Viši sud osudio je lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma.

Sud im nije odredio pritvor tako da će pravosnažnu presudu čekati na slobodi.

Ruski državljanin Eduard Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina a Vladimir Popov na 12 godina. Za njih tužilaštvo tvrdi da su agenti ruske obavještajne službe GRU i oni nijesu dostupni crnogorskim vlastima. Oni su označeni kao organizatori pokušaja terorizma i kriminalnog udruživanja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve