Brajović: Potrebno jačanje parlamentarnog dijaloga

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina, sa kojim je razgovarao o značaju parlamentarnog dijaloga, političkim i ekonomskim odnosima dvije zemlje, kao i prilikama u zemlji i regionu

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina, sa kojim je razgovarao o značaju parlamentarnog dijaloga, političkim i ekonomskim odnosima dvije zemlje, kao i prilikama u zemlji i regionu.

Brajović je naglasio da je rad na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva jedino moguć u institucionalnom okviru, u skladu sa ovlašćenjima građana dobijenim na izborima.

“Potreba jačanja parlamentarnog dijaloga i odgovornost svih izabranih predstavnika u Skupštini posebno je akcentovana i na juče održanom POSP-u u Evropskom parlamentu u Strazburu”, saopšteno je iz Skupštine.

Sagovornici su se saglasili da dvije prijateljske države treba da intenziviraju parlamentarnu saradnju, kao i ekonomske odnose posebno u oblasti energetike.

Vezano za regionalne prilike, Brajović je istakao da Crna Gora podržava dijalog u rješavanju svih otvorenih pitanja, uz očekivanje da odluke budu doprinos dugoročnoj stabilnosti regiona.

“U tom kontekstu, istaknuta je posebna vrijednost multinacionalnog i multirvjerskog sklada u Crnoj Gori”, ističe se u saopštenju.

Komentari

avatar