Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa šefom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom, koji mu je uručio Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za period mart 2018-2019. godine.

Predsjednik Skupštine je istakao da Izvještaj doživljava kao zajednički rezultat Delegacije Evropske unije u Podgorici i institucija države Crne Gore na njenom integracionom putu, kao i izazov koji treba savladati u daljem procesu pristupanja. Predsjednik Brajović je takođe izrazio očekivanje daljeg poštovanja principa ocjenjivanja individualnog napretka država kandidata.

Govoreći o dijelovima Izvještaja koji se odnose na Skupštinu Crne Gore,Brajović se saglasio da za uspjeh parlamentarnog dijaloga jednaku odovornost imaju i vladajuća većina i opozicija, kako je konstatovano u dokumentu. On je podsjetio da osim u slučaju devet poslanika, bojkot parlamenta više nije na snazi.

Sagovornici su istakli značaj daljeg rada na unaprjeđenju izbornog ambijenta kroz aktivnosti Odbora za unaprjeđenje izbornog i drugog zakonodavstva, uz aktivan angažman svih parlamentarnih političkih subjekata.

Na sastanku je takođe bilo riječi o predstojećim zakonodavnim aktivnostima Skupštine Crne Gore do kraja proljećnog zasijedanja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve