Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Božović: Tačno je, ministarka Maša Vlaović mi prijeti, pominje i medijski linč

O tome je, kako navodi, obavijestila i odlazećeg premijera Dritana Abazovića

Direktorica Centra savremene umjetnosti Jelena Božović potvrdila je danas kako je izložena prijetnjama ministarke kulture Maše Vlaović i njene bliske saradnice.

O tome je, kako navodi, obavijestila i odlazećeg premijera Dritana Abazovića.

“Ovim putem potvrđujem istinost informacija o prijetnjama koje sam dobila od strane ministarke kulture I medija i njene bliske saradnice. Da ne bi došlo do manipulacija i zloupotrebe, želim da javno iznesem činjenice o pomenutoj situaciji”, poručuje ona u reagovanju.

Abazovića je izvijestila o, kako navodi, “kriminogenim radnjama kojima sam bila izložena od strane ministarke u njegovoj Vladi i njene bliske saradnice”.

“Smatrala sam da ovako alarmantan događaj iziskuje hitnu intervenciju, takođe, smatrala sam da ću upoznajući gospodina Abazovića sa situacijom u kojoj sam se zatekla pokrenuti proces koji će ispitati navedene radnje, i obezbijediti postupak kojim ću biti zaštićena od izlaganja ovako neprijatnim i uznemiravajućim događajima. Dopis sam poslala 21.11. 2022, zvanično, zavodeći ga u arhivi Centra savremene umjetnostosti, kao i u arhivu Vlade Crne Gore. U nekoliko navrata pokušala sam da se informišem o njegovom prijemu kontaktirajući kabinet premijera, bez uspjeha. Do današnjeg datuma nijesam dobila nikakav odgovor”, poručuje ona.

Na taj potez se odlučila, kako dodaje, nakon niza neprijatnih sitituacija.

“One su kulminirale kriminogenim radnjama, u kojima mi je prijećeno medijskim linčom zbog javno iskazanih stavova o najavljenoj transformaciji institucije na čijem sam čelu, u Muzej savremene umjetnosti. Nedopustivo kriminogeno ponašanje, jeftine ucjene i prijetnje, ali i nervoza koja se pokazuje prema sasvim benevolentnim i konstruktivnim primjedbama koje sam zajedno sa mnogim kolegama uputila povodom inicijative koja je u toku, čini mi se ne samo nedopustivom već i opasnom. Stoga sam se obratila instancama koje su zadužene da ovakvo ponašanje regulišu, preispitaju i sankcionišu, u nadi da svi zajedno gradimo sasvim drugačije modele komunikacije, saradnje, planiranja i upravljanja”, naglašava Božović.

Ona na kraju dodaje kako je “šokirana i uplašena izostankom odgovora”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve