Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Bošnjak najavila izmjene Zakona o gimnaziji

Kako je saopšteno iz Kabineta Bošnjak, one su potpredsjednicu Skupštine upoznale sa problemom, odnosno diskriminacijom s kojom se maturanti matematičke gimnazije susrijeću pri polaganju maturskog ispita, kao i prilikom nastavka školovanja

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak ugostila je predsjednicu Sindikalne organizacije JU Gimnazija „Slobodan Škerović”, profesoricu Aleksandrinu Vujačić  i predstavnice Savjeta roditelja matematičke gimnazije – JU Gimnazija „Slobodan Škerović” Slobodanku Dragović i Ljudmilu Šljukić.

Kako je saopšteno iz Kabineta Bošnjak, one su potpredsjednicu Skupštine upoznale sa problemom, odnosno diskriminacijom s kojom se maturanti matematičke gimnazije susrijeću pri polaganju maturskog ispita, kao i prilikom nastavka školovanja, tačnije bodovanja prilikom upisa studijskih programa na univerzitetima, u odnosu na maturante opšte gimnazije, filološke gimnazije i srednjih stručnih škola.

“Problem je nejasna formulacija i nepreciziranje pojedinih normi, koje ostavljaju mogućnost različitog tumačenja pojmova vezanih za matematičke discipline.

Potpredsjednica je iskazala zabrinutost zbog toga (očigledne diskriminacije) te je preuzela obavezu da će sačiniti Predlog izmjena Zakona o gimnaziji kako bi se ovaj problem riješio.

Sagovornice dijele bojazan da je postojeće stanje destimulativno za talentovanu djecu koja žele da upišu matematičku gimnaziju, što bi u krajnjem slučaju dovelo do njenog gašenja”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve