Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Bošnjačko vijeće: Nećemo nikome dozvoliti da manipulacijom širi i potpiruje mržnju u Crnoj Gori

Povodom objave da su u mjesnoj crkvi Ružica oslikane freske koje Bošnjake predstavljaju na duboko uvredljiv način, Bošnjačko vijeće poziva na strpljenje i razgovor

Povodom objave da su u mjesnoj crkvi Ružica oslikane freske koje Bošnjake predstavljaju na duboko uvredljiv način, Bošnjačko vijeće poziva na strpljenje i razgovor.

“Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori izražava duboki prezir prema onome što su freskopisi “moleri” naslikali u unutrašnjosti crkve Ružica u Rožajama, koju su dominatno gradili Rožajci –Bošnjaci svojim donacijama. Takav čin nepoštovanja međuvjerske solidarnosti i tolerancije nemoguće je objasniti u medijima, osim riječju da nećemo nikome dozvoliti da manipulacijom širi i potpiruje mržnju u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju,

Van pameti je, kako kažu, da neko, ko treba da slijedi božije zapovijesti “ne svjedoči lažno na bližnjega svoga”, može, pri čistoj svijesti i savjesti, tako grubo i zlobno da udari na dostojanstvo svojih komšija i cijelog naroda.

“Posebno ako se zna da ” lagati znači svjesno i hotimice iznositi neistine protiv ma koga, bilo privatno ili javno” , a posebno ne u bogomolji.

Zato pozivamo Bošnjake i sve građane u Crnoj Gori da strpljenjem pobijede bijes zbog uvrede, kako bi u razgovoru sa visokim predstavnicima Srpske pravoslavne crkve što prije otvorili dijalog i pokušali da se ljudskim razumijevanjem ukloni teška mrlja, koja nažalost može generisati dugoročne probleme u našem zajedničkom bitisanju.

“Bošnjaci poštuju druge, ali i sebe i svoje dobročinstvo prema svim ljudima, narodima i konfesijama, i na tome želimo da gradimo zajedništvo u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju,.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve