Ministar odbrane, Predrag Bošković sreo se danas u Minhenu sa ministrom odbrane Finske, Jusi Ninistom, kada su izrazili očekivanje da će saradnja dvije države u oblasti odbrane jačati na obostranu korist, uz razmatranje i definisanje konkretnih oblasti saradnje u narednom periodu.

Ninista je potvrdio snažnu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih integracija tokom predstojećeg predsjedavanje Finske Savjetom Evropske unije (EU). Bošković je upoznao finskog kolegu sa prioritetima u modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore, kao i o učešću Crne Gore u međunarodnim misijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Finski ministar odbrane čestitao je na posvećenosti Crne Gore doprinosima kolektivnom sistemu bezbjednosti.

Sagovornici su konstatovali da ovaj susret predstavlja dobar osnov buduće saradnje između dva ministarstva odbrane.

Bošković i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović učestvovali su na sastanku koji je predsjednik Milo Đukanović imao sa ministrom za Evropu i Ameriku u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, Sir Alanom Dunkanom. Bošković, kao član crnogorske delegacije koju predvodi predsjednik Đukanović, učestvuje na 55. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, koja traje do 17. februara.

Teme konferencije su politički i bezbjednosni izazovi sa kojima se suočavaju Evropa i međunarodna zajednica, sa akcentom na transnacionalnu bezbjednost, evropsku odbranu, bezbjednost arktičkog regiona, sajber i energetsku bezbjednost.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve