Vlada je jasno opredijeljena za zaštitu životne sredine, poručuo je ministar odbrane Predrag Bošković tokom akcije pošumljavalja u Tološkoj šumi organizovanoj povodom 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori.

Predrag Bošković

“Onima koji kritikuju bez bilo kakvog argumenta projekte Vlade da poručim da sve radimo temeljno, dugo, detaljno. Urađene su sve analize koje smo imali u planu, a u vezi sa uticajem na životnu sredinu, a koje su pokazale da je apsolutno neopravdan strah i onih dobronamjernih, ali i zlonamjernih kojh ima zaista dosta, naročito kada je riječ o Sinjajevini”, kazao je Bošković.

Ministar je još jednom poručio da biodiverzitet Sinjajevine neće biti uništen, a naročito ne da će Crna Gora biti uništena kao ekološka država.

“Naprotiv, iskustva razvijenih evropskih zemalja pokazuju da tamo gdje su bili vojni poligoni da su to uglavnom regionalni parkovi prirode, i da kao takvi služe za primjer ostalima kako i na koji način treba zaštiti životnu sredinu”, poručio je Bošković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve