Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Bolnica Meljine bez struje i agregata

Već šest mjeseci tražimo i slušamo obećanja da ćemo dobiti agregat, kaže za Novski portal  hirururškinja dr Ljubinka Didanović Krivokapić.

U Opštoj bolnici Meljine, koja je organizaciona jedinica KC Kotor, sinoć su, po ko zna koji put, bili u apsurdnoj situaciji kada je nestala struja, jer već mjesecima nemaju agregata, piše Novski portal.

“Od jedan noćas do 8.30 jutros Bolnica nije imala struje, zbog nekog kvara u Meljinama. Morali smo pozvati Službu zaštite i spasavanja da nam donesu agregat. Na internom su imali slučaj pacijenta sa infarktom, koji je morao biti prikopčan na monitore. Srećom na hirurgiji nismo imali u operacionoj sali nikog niti na intenzivnoj na monitorima. Već šest mjeseci tražimo i slušamo obećanja da ćemo dobiti agregat”, kaže za Novski portal  hirururškinja dr Ljubinka Didanović Krivokapić.

Bolnica ne može da funkcioniše bez agregata. To nikada nije mogla i neće, dodaje ona.

“Srećom pacijent koji je bio planiran sinoć za operaciju kao hitan je zbrinut i nije morao ići u salu. Hirurgija je, eto, imala ovoga puta sreće, ali na internom nisu. Ne možemo gatati i čekati da neko umre, pa da neko reaguje. To je strašno. Agregat u Bolnici mora da postoji danas .To je najhitnije da se nabavi. Zar je to toliko skupo da se kupi? Mora li nas Vatrogasna spasavati”, ističe dr Krivokapić.

Podsjetimo da je Vlada Bolnicu Meljine uspjela da spasi stečaja i da je od 1. marta 2023 uvede u sistem javnog zdravstva Crne Gore, u sklopu KC Kotor.

To znači i da su otada Ministarstvo zdravlja i FZO direktno odgovorni za kvalitet usluga. Iako je to privremeno rješenje zbog brojnih sudskih postupaka u vezi bolnice koji se i dalje vode, a koji onemogućavaju da se dođe do konačnog rješenja, Bolnica Meljine je i dalje u izuzteno teškim uslovima rada.

Novski portal prenosi da plate su osoblju redovne, ali alarmantni su nedostak kadra i opreme na startu druge ljetnje turističke sezone, u kojoj se višestruko uvećava posao.

Na pozive iz redakcije tog medija direktor KC Kotor, dr Davor Kumburović se nije javljao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve