Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Bogavac sa Rajzing Rajnke: OB Berane da postane regionalni centar

Na sastanku je bilo riječi o projektima koji su plod dugogodišnje saradnje između Opštine Berane i Ambasade SAD u Crnoj Gori

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac je, na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopštio težnje lokalne uprave da Opšta bolnica u Beranama postane regionalni centar, ne samo za sjever Crne Gore nego i za pogranične gradove koji pripadaju Srbiji i Кosovu.

U tom dijelu, kako je rekao, od velike važnosti bila bi Angio sala, za čije opremanje su potrebna velika finansijska sredstva.

Bogavac je rekao da su za ovaj projekat, koji bi imao značaja za stanovništvo ne samo sjevera Crne Gore nego i šireg područja, potrebna donatorska sredstva, ističući da će se Opština Berane zvanično obratiti Ambasadi u cilju razmatranja mogućnosti učešća na ovom projektu.

Na sastanku je bilo riječi o projektima koji su plod dugogodišnje saradnje između Opštine Berane i Ambasade SAD u Crnoj Gori, kao što su Regionalni stambeni program za 94 stambene jedinice na Rudešu, rekonstrukcija Osnovne škole u Lubnicama, kao i drugim projektima posredstvom kojih je obezbijeđena pomoć za institucije zdravsta i školstva u Beranama.

Bogavac i Rajzing Rajnke razgovarali su o ekonomskoj krizi izazvanoj aktuelnom situacijom sa koronavirusom, odnosno olakšicama i pomoći koje je lokalne uprava omogućila za oporavka beranske privrede.

“Posebno je bilo osvrta na prilike u drvoprerađivačkoj industriji u Beranama i mogućnostima za pokretanje industrijskih postojenja kojim bi se omogućila nova radna mjesta za građane Berana. Bilo je riječi i o društvenim, nacionalnim i političim prilikama u Beranama”, navedeno je u saopštenju Opštine Berane.

Rajzing Rajnke je naglasila da će Ambasada, kao do sada, posebnu pažnju posvećivati projektima čiji je cilj zadovoljenje potreba lokalnog stanovništva.

Sastanku su prisustvovali i Zlatko Ivanović, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi, šefica Кabineta predsjednika Opštine Dubravka Jovančević i šefica PR Biroa Irina Zečević.

U okviru posjete Ambasadorka Rajnke obišla je Sportski centar i Gradski stadion.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jovo Z
11.08.2021-12:16 12:16

Je li oproštajna?

Bogavac sa Rajzing Rajnke: OB Berane da postane regionalni centar – CG Vijesti
11.08.2021-15:40 15:40

[…] Aktuelno […]