Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Bogavac i Obradović ćute o optužnici protiv funkcionera opštine i Demokrata Janka Stavljenića: NVO sektor razmatra proteste

Portal Aktuelno proslijedio je pitanja Bogavcu i Obradoviću, ali oni nijesu odgovorili da li su i šta preduzeli povodom podizanja optužnice protiv funkcionera opštine zbog neovlašćenog slikanja maloljetnice

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama podnijelo je 20. septembra optužni predlog protiv potpredsjednika OO Demokratske Crne Gore u tom gradu Janka Stavljenića, zbog neovlašćenog fotografisanja, ali do danas iz opštine Berane čiji je funkcioner nije se niko oglašavao.

Stavljenić je šef Uprave za naplatu lokalnih prihoda opštine Berane.

Na ovakav sraman zid ćutanja naišli smo od strane predsjednika opštine Berana Tihomira Bogavca i predsjednika skupštine opštine i šefa Demokrata Novice Obradovića.

Portal Aktuelno proslijedio je pitanja Bogavcu i Obradoviću, ali oni nijesu odgovorili – da li su i šta preduzeli povodom podizanja optužnice.

Nezvanična praksa je da se momentom podizanja optužnog predloga i njegovog potvrđivanja od Suda funkcioner razrješava.

Ipak, za SNP čiji je Bogavac funkcioner i Obradovićeve Demokrate, takva praksa ne važi.

Moguće protestne šetnje

Zbog svega što se dešava u cijelom slučaju nije isključeno da dio nevladinih organizacija i aktivista uskoro krene sa protestnim okupljanjima zbog pasivnosti lokalne samouprave.

Kako saznajemo, naredne sedmice će biti obavljeni konkretni razgovori nakon čega će biti poznato hoće li biti okupljanja i koji će zahtjevi biti ispostavljeni.

-Ako se krene s protestima, sigurno to neće biti jedno okupljanje već višednevno, jer se cijelim slulajem ponižava cijelo Berane. Opština mora da ima jasan stav – navodi naš sagovornik blizak NVO sektoru koji razmatra inicijativu za proteste.

Podsjetimo, prošle sedmice su iz ODT Berane za portal Aktuelno objasnili da se Stavljeniću na teret neovlašćeno slikanje maloljetnice.

-Do danas od Osnovnog suda u Beranama nijesmo dobili informaciju o zakazivanju glavnog pretresa – saopštio je portparol ODT Berane Marko Bojović za Aktuelno.

Podsjetimo, Demokrate su negirale i zataškavale slučaj pedofilije u Beranama, u koji je umiješan Stavljenić, a koji je šokirao cijelu crnogorsku javnost.

Kako smo pisali ranije, Stavljenić je 2. avgusta bio u društvu s porodicom maloljetnice, kada su i nastale sporne fotografije. Nekoliko dana nakon toga porodica maloljetnice je prijavila Stavljenića. On je nakon toga u svojstvu svjedoka dao iskaz u beranskoj policiji.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Toto
02.10.2021-16:59 16:59

Ova dvojica sa slike još veći bolesnici