Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Blokada trajektnog prelaza danas od 15 do 17 sati

Inicijativu za radikalnijim mjerama protesta pokrenuli su ugostiteljski radnici Instituta a Sindikat podržao, nezadovoljni odnosom Vlade prema toj ustanovi

Sindikalna organizacija Instituta „Dr Simo Milošević“ organizovaće danas od 15 do 17 sati blokadu trajektnog prelaza u Kamenarima.

Inicijativu za radikalnijim mjerama protesta pokrenuli su ugostiteljski radnici Instituta a Sindikat podržao, nezadovoljni odnosom Vlade prema toj ustanovi. Sa druge strane, Sindikat i menadžment nisu podržali obustavu prijema fondovskih pacijenata koji i dalje nesmetano dolaze na rehabilitaciju u Igalo.

Zaposleni zahtijevaju hitnu uplatu zaostalih plata i potpisivanje Kolektivnog ugovora.

Podsjećamo, nedavno je menadžment uputio zahtjev Vladi za uplatu avansa u iznosu od 1.250.000 eura ali im je prije nekoliko dana uplaćena polovina traženog iznosa, odnosno 600.000 eura. Dio novca otišao je na isplatu radnika po pravosnažnim presudama a ostatak za februarsku i dio martovske plate.

IzvorRTHN

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
adzodrtan
08.06.2023-14:30 14:30

Nemote ljudi tako nema se uplatili Crkvi Serbije 1 700 000….. djipovi kuce stanpvi Dzomiceva vila pod Avalicom…. pa i popovi mrau da zive iako nisu odavle….. a vama malo 1/3 e pa znate kako zna se ko ima prioritet …. bez as mozemo ali bez popova ne mozemo…. jel sad jasno ajte doma i zaloslite se u Crkvu Setbije ( ne morate odit u Srbiju to mozete odje kod Ljalja Drtana Jakova ili Pipuna!!!!