Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će uz blagoslov patrijarha Irineja provesti Badnji dan sa Srbima pravoslavnim vjernicima na sjeveru Crne Gore, potvrdio je Kabinet predsjednika Srbije.

Vučić

Vučić će, kako piše beogradski Blic, prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati da je to prilika da se “još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve”.

“Ako zaista ode, ne očekuju se njegovi politički govori, ali se očekuje prisustvo ogromnog broja Srba iz Crne Gore”, kaže izvor Blica.

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, kaže za Blic da nema informaciju o dolasku Vučića u Crnu Goru.

“Ako je to tačno, to bi bio veliki dan za Srbe u Crnoj Gori i sigurno za opšte srpsko jedinstvo koje su naši sunarodnici iskazivali prethodnih dana. Radovao bih se kad bi prva adresa među izabranim predstavnicima srpskog naroda došla i naložila badnjak negdje u Crnoj Gori. To bi bila snažna i moćna poruka nama Srbima da ostanemo ovdje, zatim poruka crkvi i veliko ohrabrenje za sve nas”, kaže Mandić.

Mandić dodaje da će, ako je informacija tačna, i on sigurno biti tamo gdje i Vučić.

“Ako dođe, biće to jedan od najbrojnihih nalaganja badnjaka, bez obzira koji grad bude u pitanju”, kaže Mandić.

I Slobodan Milošević obilazio sjever prije pada

Nije ovo prvi put da zvaničnici iz Beograda obilaze sjever Crne Gore. Podsjetimo, nekadašnji predsjednik SRJ Slobodan Milošević je u septembru 2000. godine došao u Berane.

foto youtube

Milošević je tada govorio na promotivnom skupu uoči tadašnjih izbora za savezni parlament koje su zvanične vlasti Crne Gore bojkotovale.

Komentari

avatar