Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje sa projektnim partnerima Opštinom Priboj, JKP Usluga i NVO Euromost privodi kraju projekat pod nazivom “Rehabilitacija ilegalnih odlagališta otpada na rijeci Lim i podizanje svijesti o njihovoj štetnosti”.

foto: Opština Bijelo Polje

Projekat je vrijedan preko 150 hiljada eura, a najvećim dijelom se finansira iz IPA sredatava EU za prekograničnu saradnju.

“Cilj projekta je zaštita životne sredine i realizuje se kroz aktivnosti na sanaciji 12 ilegalnih odlagališta na rijeci Lim u Bijelom Polju i Priboju. Projekat podrazumijeva: nabavku 60 komunalnih posuda (kontejnera), postavljanje baštanskog mobilijara i ograda na lokacijama očišćenim od deponija, sadnju zelenila, instalaciju video nadzora, nabavku labaratorijske opreme za mjerenje kvaliteta vode, edukativni dio, podjelu brošura, radio i TV emisije”, kazao je Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje.

Ćorović ističe da su radovi su još uvijek u toku, a da će nakon završetka projekta biti održana pres konferencija na kojoj će projektni tim prezentovati projekat i rezultate rada.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve