Bezbjednosno interesantna osoba uhapšena u Podgorici zbog zelenaštva

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da se M.P. u dužem vremenskom periodu bavio davanjem na zajam novca u iznosu ne manjem od 30.000 eura ugovaranjem nesrazmjerne tzv. zelenaške kamate u iznosu od 10 do 15 odsto, uz sredstva obezbjeđenja

Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Odsjek za suzbijanje teških krivičnih djela su u saradnji sa Centrom bezbjednosti Podgorica realizovali akciju Mini Cent, te uhapsili bezbjednosno interesantnu osobu M.P. zbog sumnje da je počinila krivično djelo zelenaštvo.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da se M.P. u dužem vremenskom periodu bavio davanjem na zajam novca u iznosu ne manjem od 30.000 eura ugovaranjem nesrazmjerne tzv. zelenaške kamate u iznosu od 10 do 15 odsto, uz sredstva obezbjeđenja.

“Sumnja se da je novac uglavnom pozajmljivao licima sa područja Podgorice, a policija je identifikovala nekoliko desetina ljudi koji su oštećeni tim krivičnim djelom”, naveli su u policiji.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac, a osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden.

“Akcija je realizovana u sklopu kontinuiranog obavještajnog projekta „Loan“, koji se koji se odnosi na sprječavanje i dokazivanje krivičnih djela zelenaštvo”, naglasili su u Upravi policije.

Komentari

avatar