Berane: Zbog nasilja saslušano pet maloljetnika

U bjelopoljskom tužilaštvu saslušano je dvoje djece (mlađi od 14 godina) i trojica mlađih maloljetnika. Oštećena djevojčica biće saslušana sjutra

Povodom slučaja vršnjačkog nasilja u beranskoj Osnovnoj školi “Radomir Mitrović” u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, državna tužiteljka Ljubinka Madžgalj saslušala je danas pet maloljetnika. Kako prenosi TVCG krivični postupak će biti vođen protiv tri mlađa maloljetnika.

U bjelopoljskom tužilaštvu saslušano je dvoje djece (mlađi od 14 godina) i trojica mlađih maloljetnika. Oštećena djevojčica biće saslušana sjutra.

“Tužilaštvo se još nije opredijelilo oko kvalifikacije krivičnog djela, ali se sigurno radi o nekom krivičnih djela protiv polne slobode”, saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Kako prenosi TVCG krivični postupak će biti vođen protiv tri mlađa maloljetnika.

Policija je saopštila da je preduzela sve zakonske mjere i radnje u slučaju, kako je prenijeto u medijima, zlostavljanja djevojčice iz Osnovne škole “Radomir Mitrović” u Beranama.

“Policija je, u konkretnom slučaju, preduzela sve zakonom propisane mjere i radnje, u konsultaciji sa nadležnim državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

S obzirom na to da su svi akteri događaja, koje je policija identifikovala, maloljetni, među kojima su i osobe mlađe od 14 godina, kako se ističe, policijski službenici postupaju sa dužnom pažnjom, vodeći računa o zaštiti interesa svakog od njih.

„Iz navedenih razloga nećemo saopštavati druge detalje o preduzetim policijskim aktivnostima, a sve u cilju zaštite identiteta i integriteta maloljetnih osoba“, rekli su iz policije.

Komentari

avatar