U zgradi Opštine Berane danas je održan sastanak predstavnika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, Operativnog mini štaba i službenika Uprave policije, gdje su razgovarali o sprovođenju mjera u inspekcijskim kontrolama kako NKT-a i mjerama iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ukazali su da, ukoliko preventivne ne budu dale rezultate, inspekcijski organi će preduzimati sve represivne mjere, od prekršajne odgovornosti, krivične odgovornosti i zatvaranja ugostiteljskih objekata.

foto opština Berane

“Apelujemo na građane da poštuju ove mjere. Zjedničkim aktivnostima svih nas možemo biti uspješni u sprovođenju svih mjera, koje imaju za cilj zaštitu zdravlja i života građana Berana“, saopšteno je iz Opštine Berane.

Kako bi se popravila epidemiološka situacija u Beranama, odlučeno je da će gradom u narednom periodu patrolirati mobilni timovi sastavljeni od službenika lokalnih i državnih inspekcijskih službi, kao i Uprave policije.

„Zadatak mobilnih timova je da sprovode zajedničku kontrolu obilaženjem kritičnih tačaka u gradu (šetalište, parkovi, ugostiteljski objekati, područje oko zdravstvenih ustanova…), kako bi upozoravali građane da se pridržavaju mjera, a u krajnjem slučaju protiv neodgovornih lica biće podnijete krivične prijave“, navodi se u saopšzrnju.

Sastanku su prisustvovali u ime Opštine Berane, potpredsjednik opštine Berane Marko Lalević, načelnik Komunalne policije Aleksandar Ojdanić, sekretar za finansije i ekonomski razvoj Bojan Radošević, pomoćnik u Sekretarijatu za inspekcijske poslove Jovan Sinanović, šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević i savjetnca u Opštini Berane Milica Račić.

U ime Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, prisustvovali su šefica štaba Nada Đurđić, predstavnik Uprave za inspekcije poslove Ferzad Kardović i inspektor Bogdan Raičević.

Bio je prisutan i komandir beranskog Centra bezbjednosti Marjan Račić, kao i tržišna inspektorka iz Berana Amra Isović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve