Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Berane: Uhapšen policajac, pronađen zasad marihuane i pištolj u ilegalnom posjedu

Dodaju da je Ž.B. po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

U Beranama je uhapšen službenik Uprave policije (UP) Ž.B. (49) na čijem imanju je pronađen zasad marihuane, a u automobilu pištolj u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz UP.

Kako su kazali, u cilju sprečavanja i otkrivanja svih oblika nedozvoljene distribucije narkotika na teritoriji svoje nadležnosti, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ su, postupajući po operativnim saznanjima, sinoć u Beranama izvršili pretragu terena u reonu sela Dragosava.

“Ovom prilikom policijski službenici su na imanju u vlasništvu Ž.B. (49), službenika Uprave policije, pronašli zasad od 36 stabljika biljke zelene boje nalik na opojnu drogu marihuanu. Osim zasađenih stabljiki pronađeni su i predmeti za koje se sumnja da su korišćeni za uzgoj i zalivanje pronađenih biljaka. Pronađene stabljike i plastične posude sa vodom su izuzete sa lica mjesta radi potrebnih vještačenja”, saopštili su iz UP.

Dodaju da je Ž.B. po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osim toga, danas su, postupajući po naredbi Višeg suda u Bijelom Polju, policijski službenici izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.B. kao i njegovog putničkog motornog vozila.

“Tom je prilikom pronađena laboratorija za proizvodnju marihuane i saksije sa zasadima marihuane, a pretresom vozila pronađen je pištolj marke M57 kalibra 7,62 mm s okvirom od osam komada municije, u ilegalnom posjedu. Tako se Ž.B. za osim gore pomenutog krivičnog djela tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i ekaplozivnih materija”, navode iz UP.

Zaključuju da će policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima u cilju otkrivanja i suzbijanja svih oblika kriminala u zoni svoje nadležnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve