Naredbom koju je donijela Vlada Crne Gore zabranjuju se okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima, a preporukama je jasno stavljeno do znanja da građani, osim u slučaju prijeke potrebe, treba da ostanu kod kuće.

foto Berane

“S tim u vezi Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Berane je u cilju sprečavanja širenja virusa KOVID -19 donio privremene mjere koje podrazumijevaju zabranu korišćenja parkova i park šuma na području Berana. Radi se o izletištu kod spomen parka na Jasikovcu, kao i četiri gradska parka (Cvetni park, park pored Hrama, veliki park pored Lima i park u MZ Stari grad). Takođe se zabranjuje korišćenje aerodromske piste u svrhu rekreacije i sporta, kao i zabrana saobraćaja za motorna vozila na ovom prostoru”, saopšteno je iz Opštine Berane.

Imajući u vidu da je na petoj sjednici Opštinskog tima konstatovano da se socijalna distanca u većini slučajeva ne poštuje, osim za vrijeme trajanja zabrane kretanja, onda je iz tog razloga donijeta naredba da se prostor beranskog aerodroma ne koristi u pomenute svrhe.

“Dodatni razlog za takvu odluku je i to što će pomenuti prostor u narednom periodu, ukoliko se ukaže potreba, koristiti specijalni avioni prilikom gašenja požara u nepristupačnim djelovima naše opštine do kojih ne mogu doći vozila Službe zaštite i spašavanja opštine Berane.

Ovim mjerama želimo da istaknemo koliko je, u ovom trenutku, važno da naši građani ostanu kućama i na sigurnom”, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, ove mjere važe od četvrtka, 9. aprila, od 09.00 sati do prestanka Naredbe Vlade Crne Gore.

“Nepostupanje po mjerama Naredbe Vlade Crne Gore podliježe se krivičnoj odgovornosti u skladu sa članovima 287 i 302 krivičnog zakona Crne Gore.

Još jednom apelujemo na građane da se pridržavaju Naredbe kako bismo eventulnu mogućnost pojave i širenja virusa KOVID -19 sveli na minimum.

Napominjemo da u Beranama do danas, prema informacijama iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore i beranske Opšte bolnice, nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa”, navodi se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve