Zbog kršenja privremenih mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) policija je juče na Cetinju uhapsila P.M. (39), B.M. (29) i B.F. (20), u Ulcinju je uhapšeno bezbjednosno interesantno lice D.I. iz Bara dok je D.Đ. iz Berana kažnjen novčano.

Cetinjani P.M. (39), B.M. (29) i B.F. (20) uhapšeni su jer su prekršili mjeru zabarane izlaska iz objekta stanovanja u vremenu od 19 do 5 sati.

“P.M. je zatečen na javnoj površini oko 20.50 časova, dok su B.M. i B.F. zatečeni na magistralnom putu zajedno u automobilu oko 20 časova”, kazali su iz Uprave policije.

Uhapšeni će, kako dodaju iz policije, biti privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Bezbjednosno interesantno lice D.I. iz Bara policija ječe zatekla u Ulcinju i time prekršio zabranu međugradskog saobraćaja.

“On je uhapšen zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti. Krivično djelo je počinio na način što je napustio mjesto prebivališta, odnosno prekršio zabranu međugradskog saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

Zabranu međugradskog saobraćaja u Beranama prekršio je D.Đ. i za to je kažnjen novčanom kaznom od 400 eura.

“On je upravljao vozilom krećući se između dvije opštine iako za to nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Njemu se na teret stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, a Osnovni sud je ovom licu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 400 eura”, zaključuje se u saopštenju.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve