Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Benefiti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu RE populacije

Nakon izlaganja v.d. direktorice vrtića Sladjane Arsović i njenih saradnika o značaju predškolskog vaspitanja i obrazovanja roditelji su izrazili zainteresovanost za upis svoje djece u vrtić u narednoj školskoj godini

U okviru projekta Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija “Kvalitetno obrazovanje za svu djecu u Crnoj Gori” a u saradnji sa kancelarijom UNICEF -a i Delegacijom Evropske unije , predstavnici JPU ,,Radmila Nedić,, odnosno v.d. direktorice Sladjana Arsović, pedagoškinja Sandra Ostojić su 15.juna, zajedno sa predstavnicima “Udruženja za podršku Roma i Egipćana “ tj. izvršnim direktorom Sultanom Bećom i mr Nikolom Raičevićem posjetili porodice u naselju Riversajd i to od kuće do kuće kako bi im ukazali na značaj i benefite predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu RE populacije dok traje još zvanično upis.

Kako se navodi u saopštenju JPU ,,Radmila Nedić” Udruženje za podršku Roma i Egipćana, pored toga, u ovoj kampanji podijeljen informativni materijal, tj. flajeri i održana druga po redu radionica u ovom naselju.

Nakon izlaganja v.d. direktorice vrtića Sladjane Arsović i njenih saradnika o značaju predškolskog vaspitanja i obrazovanja roditelji su izrazili zainteresovanost za upis svoje djece u vrtić u narednoj školskoj godini.

Izv. direktor Sultan Beća je istakao značajnim što je ovaj vrtić prepoznat u Crnoj Gori po integraciji djece RE populacije i izrazio zadovoljstvo što će i ove godine biti dosta djece koja će pohađati vrtić.

Inače i Udruženje za podršku Roma i Egipćana sprovodi projekat ,,Obrazovanjem do uspjeha RE populacije u Beranama,, koji je finansijski podržan od Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, preko kojeg su održane 3 radionice za pripadnike RE populacije na području Opštine Berane pa zajedničkim aktivnostima se doprinosi socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana u Beranama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve