Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Belivuk: Zvicer nije ubijen, država Srbija sarađuje sa pripadnicima škaljarskog klana

Vođa kriminalne grupe prilikom iznošenja odbrane kazao da mu je policija dozvolila da otputuje u Crnu Goru

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog sedam likvidacija i drugih teških krivičnih djela, saopštio je da vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer nije ubijen, prenosi Krik.rs.

On je, prilikom iznošenja odbrane, na suđenju u Višem sudu u Beogradu naveo da mu je Zvicer prijatelj, a govorio je i o svojim vezama sa državom, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovom strankom. O svirepim ubistvima za koja je optužen, međutim, nije se detaljno izjasnio – rekao je samo da su mu ona “nakačena” u optužnici koja je “izmišljotina” i osporavao je ključne dokaze tužilaštva.

Belivuk je ispričao da se mjesecima pričalo da neki kriminalci “sjeku glave i igraju fudbal njima”, ali da se oni nijesu osjetili prozvanim i nijesu bježali iz zemlje.

Policija im je, prema njegovim riječima, čak dozvolila da avionom otputuju u Crnu Goru na proslavu kod vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera iako ih je držala na mjerama.

-Moram da se izvinim, svi su se obradovali – nije ubijen Radoje Zvicer – odgovorio je Belivuk na nedavne spekulacije da je ovaj kriminalni šef ubijen.

Belivuk je ispričao da su on i Marko Miljković obilazili Zvicera u Crnoj Gori.

-Marko i ja smo u januaru (prošle godine) išli kod Radoja Zvicera. Jeste, prijatelj mi je i ja sam ponosan što imam takve prijatelje. Nas su pustili da odemo u Crnu Goru i vratili se u Srbiju, a mogli smo čarter letom da odemo u Panamu –  rekao je Belivuk.

Po povratku u Srbiju, kako je ispričao Belivuk, po četvrti put mu je uzet DNK, a to je učinio inspektor Božidar Stolić koji je inače prvostepeno osuđen na dvije godine zatvora da je Belivukovim saradnicima dojavljivao šta se dešava u istrazi.

Belivuk, međutim, tvrdi da Stolić nema veze sa njim i da je on još jedan pokušaj tužilaštva da mu smjesti.

“Škaljarci preuzimaju”

Belivuk je kazao kako Srbija sarađuje sa pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana.

-Naša država sarađuje sa pripadnicima kriminalnog klana – naveo je Belivuk, objašnjavajući da misli na škaljarski klan – suparnike njegove grupe i kavačkog klana.

Prije svega se osvrnuo na čuvenog kriminalca Filipa Koraća, koji je blizak škaljarskoj grupi.

-Korać je bio osumnjičen za niz ubistava, a zatim oslobođen, skinute su mu potjernice kad su došli (ministar policije) Vulin i (načelnik policije) Veselin Milić. – dodao je on.

Zapitao se kako je moguće da među „skaj” porukama nijesu pronađene i one koje dokazuju zločine škaljarskog klana i požalio se da policija ne rješava ubistva – ukoliko je ubijen neko blizak Belivuku.

Osvrnuo se na to i kako je iz vrha vlasti vrši pritisak da budu osuđeni.

-Zvuči nezgodno kad ministarka pravde kaže da ćete dobiti smrtnu kaznu. Predsjednik kaže: ‘Dobićete doživotne’. Isti predsjednik koji je rekao da je (Dragoslav) Kosmajac najveći diler pa je oslobođen, da je (Miroslav) Mišković lopov pa je i on oslobođen, a (Filip) Korać kriminalac – oslobođen. Znači, kad kaže predsjednik da ste krivi onda ste nevini – ispričao je Belivuk.

Belivuk se nije izjašnjavao o onima koji su ubijeni u kući u Ritopeku, ali nije želio ni da odgovara na pitanja tužioca.

Sem Belivuka, ostali optuženi su se kratko izjasnili da nijesu krivi, ali odbrane će iznijeti tokom narednih suđenja.

Belivuk i 31 saradnik optuženi su da su mučili i likvidirali sedmoricu članova suparničkih kriminalnih grupa u beogradskom naselju Ritopek, u kući koja je imala posebnu prostoriju namijenjenu za ubistva i koju su nazivali klanicom. Osim toga, optuženi su i za prodaju manje količine droge i posjedovanje arsenala oružja.

IzvorKrik.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve